Sankcionisano 3.050 učesnika u saobraćaju

30.05.2022. 11:03
0
IZVOR: glassrpske.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske sankcionisali su 3.050 učesnika u saobraćaju u okviru akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na korišćenje pojasa i mobilnog telefona.

Iz MUP-a je saopšteno da su tokom dvodnevne akcije ukupno kontrolisana 4.164 vozila i vozača od čega je kojih zbog prekršaja korišćenje mobilnog telefona, koji nije prilagođen u vozilu, sankcionisan 541 vozač, dok su zbog nekorišćenja bezbjednosnog pojasa sankcionisana 2.322 vozača, suvozača i putnika u vozilu.

U saopštenju se dodaje da je zbog prekršaja korišćenje mobilnog telefona ili slušalica u oba uva od pješaka prilikom kretanja kolovozom, po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja BiH, sankcionisano 187 pješaka.

Iz MUP-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilikom učešća u saobraćaju poštuju zakon i da se ponašaju odgovorno, kako bi doprinijeli sopstvenoj bezbjednosti, ali i bezbjednosti drugih učesnika.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za volanom bez pojasa i to uz telefon Za volanom bez pojasa i to uz telefon
U Trebinju za dva dana sankcionisano blizu 50 pješaka zbog nepropisnog prelaženja ulice U Trebinju za dva dana sankcionisano blizu 50 pješaka zbog nepropisnog prelaženja ulice
Vozači oprez, gusta magla na području Banjaluke, Prijedora i Kneževa Vozači oprez, gusta magla na području Banjaluke, Prijedora i Kneževa
Najčitanije
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    22h 41m
    0
  • Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
    17h 18m
    27
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    21h 43m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    4h 18m
    0
  • Podijeljeno 195 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Istočne Ilidže
    19h 4m
    1