Санкционисано 55 возача због алкохола

13.05.2024. 10:18
0
ИЗВОР: katera.news

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Источно Сарајево у временском периоду од 5. до 10. маја реализована је акција појачане контроле саобраћаја са акцентом на контролу недозвољене брзине кретања моторних возила и управљања возилом под дејством алкохола.

Током наведене акције укупно је контролисано 1192 учесника у саобраћају, a 1063 је алкотестирана.

Санкционисано је и искључено из саобраћаја 236 возача због прекорачења дозвољене брзине, 55 возача искључено је из саобраћаја због алкохолисаности, а три лица су лишена слободе због присуства алкохола у организму преко 1,5 г/кг.

Код 30 возача утврђена је концентрација алкохола у крви од 0,31, г/кг до 0,80, г/кг, код 20 возача утврђена je концентрација алкохола од 0,81, г/кг до 1,5 г/кг, а код tri возача утврђена је концентрација алкохола у крви преко 1,5 г/кг.

 

- Апелујемо на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о oсновама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других учесника подигли на што већи ниво, навели су из ПУ Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Саслушан свештеник са Пала: Сумња се да је продавао лажне дипломе "по повољној цијени" Саслушан свештеник са Пала: Сумња се да је продавао лажне дипломе "по повољној цијени"
У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома
Крађа у дрогерији у Источној Илиџи Крађа у дрогерији у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 21m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 20m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 56m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 17m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 0m
    9