Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola

13.05.2024. 10:18
0
IZVOR: katera.news

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo u vremenskom periodu od 5. do 10. maja realizovana je akcija pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na kontrolu nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Tokom navedene akcije ukupno je kontrolisano 1192 učesnika u saobraćaju, a 1063 je alkotestirana.

Sankcionisano je i isključeno iz saobraćaja 236 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine, 55 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog alkoholisanosti, a tri lica su lišena slobode zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg.

Kod 30 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u krvi od 0,31, g/kg do 0,80, g/kg, kod 20 vozača utvrđena je koncentracija alkohola od 0,81, g/kg do 1,5 g/kg, a kod tri vozača utvrđena je koncentracija alkohola u krvi preko 1,5 g/kg.

 

- Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika podigli na što veći nivo, naveli su iz PU Istočno Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni" Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni"
U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
Krađa u drogeriji u Istočnoj Ilidži Krađa u drogeriji u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 35m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 34m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 10m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 31m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 14m
    9