Саобраћај без застоја, нема задржавања на граници

13.09.2020. 09:05
0
ИЗВОР: СРНА

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и ФБиХ одвија без застоја, а задржавања нема ни на граничним прелазима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Вангабаритни терет у пратњи кретаће се до 15. септембра дионицом Каруше-гранични прелаз Брод. Учесници у саобраћају треба да поштују упутства лица из пратње.

Успорено се саобраћа на путним правцима на којима се изводе радови, а пролазак је регулисан саобраћајном сигнализацијом, па се возачима савјетује да возе опрезно.

На магистралном путу Бањалука /Ребровац/-Челинац у мјесту Врбања у току је санација коловоза, па се саобраћај свакодневно одвија наизмјенично. На подручју Бањалуке ради се и на дионици према Српским Топлицама, те на диобицама Клашнице-Горња Вијака и Горња Вијака-Дервента.

На снази је потпуна обустава саобраћаја на мосту у Горњој Вијаци, а возила се преусмјеравању на регионални пут.

Радови су актуелни и на ауто-путу Градишка-Бањалука, затим на магистралном пуру поред Шамца, гдје се гради пјешачка стаза, те на подручју Власенице, Брода, Приједора, Котор Вароша, те путном правцу Дрињача-Милићи-Власеница, од Модриче према Добоју, Шековићи-Цапарде и дионици Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

На регионалним путевима ради се на дионици Тедин Хан-Криж, граница Републике Српске и ФБиХ, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, а забог клизишта успорено се вози путем Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ саобраћај је обустављен у тунелу Јасен /Прозор-Јабланица/, па путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, а возила масе веће од седам и по тона, осим аутобуса, усмјеравају се на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-НовиТравник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац /Јајце-Доњи Вакуф/, а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево /Јошаница-Рајловац/, као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

У току су санације мостова и на путевима Тарчин-Коњиц /код мјеста Зукићи/ и Пелагићево-Сребреник /у мјесту Шпионица/, као и на петљи Блатуша, код Зенице.

Ради се на дионицама Јабланица-Мостар, Маглај-Добој /Мравићи/, Босански Петровац-Кључ /Горње Бравско/, Шићки Брод-Сребреник и Ливно-Каменско.

Коментари 0
Повезане вијести
Апел возачима да буду опрезни због најављеног олујног вјетра Апел возачима да буду опрезни због најављеног олујног вјетра
Могућа поледица у ноћним часовима Могућа поледица у ноћним часовима
Успорен саобраћај због снијега Успорен саобраћај због снијега
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    6h 25m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 35m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    20h 7m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    18h 26m
    0
  • Младић избоден ножем у парку!
    22h 29m
    0