Сарајево до краја године добија први Музеј оптичких илузија

04.10.2019. 10:23
0
ИЗВОР: klix.ba

Први Музеј оптичких илузија до краја године биће отворен у Сарајеву, на адреси Скендерија 28. Како су из Музеја изјавили за Klix.ba, посјетиоци ће моћи уживати у више од стотину експоната и инсталација и простират ће се на 300 квадратних метара.

Овакав концепт музеја посљедњих година је веома популаран, како у региону, тако и у свијету, а екипа из Музеја већ годину дана вриједно ради на овом пројекту.

Музеј оптичких илузија ће нудити забаван излет у свијет илузије за све генерације, од седам до 77 година. Осим тога посјета овом музеју пружит ће визуелно, чулно и едукативно искуство, најавили су.

Музеј ће имати интерактивни концепт, а циљ је да посјетиоци сами истражују необичне просторије. У свакој од тих просторија налазит ће се још необичније илузије гдје ће посјетилац престати да буде само посматрач и постати учесник и креатор тих илузија.

-Сваки музеј има неку своју важну повезницу с мјестом у којем се налази или неку другу карактеристику, било да је ријеч о одабиру боја и графичких елемената. Наша идеја је да уз помоћ умјетника који буду радили на експонатима, уградимо елементе нашег културног наслијеђа и препознатљиве локације града-, рекли су из Музеја.

Сарајевски Музеј оптичких илузија ће имати садржаје који су популарни и препознатљиви за овакву врсту музеја. У склопу музеја наћи ће се и продавница сувенира и играоница.

Овакав простор засигурно ће обогатити туристичку понуду Сарајева и укључити се мрежу сарајевских музеја који имају много тога за понудити. Оснивачи се надају да ће својим концептом и динамиком коју нуди Музеј постати незаобилазна тачка на мапи Сарајева, по узору на главне градове у сусједству.

Коментари 0
Повезане вијести
Два аутомобила горјела у Сарајеву Два аутомобила горјела у Сарајеву
Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства на Ступу Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства...
Најчитаније
  • Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
    19h 23m
    2
  • Малим херојима у борби за живот потребна подршка друштва
    20h 36m
    0
  • Данас Свети Јоаким и Ана
    21h 16m
    0
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    1h 47m
    0
  • Како је некад изгледао час физичког (ФОТО)
    51m
    0