Сарајево поново најзагађенији град на свијету

14.02.2023. 17:21
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Ваздух у Сарајеву поново је најзагађенији на свијету, показују подаци IQAirс странице, која из минуте у минуту прати квалитет ваздуха у свим градовима свијета.

Одмах иза Сарајева, на славној листи налази се и Мумбаи (Индија), Лахоре (Пакистан), Милано (Италија), Катхманду (Непал).

Што се тиче ситуације у региону, Загреб је на 25, Београд на 28, Скопље на 48, а Приштина на 56. мјесту. Концентрација штетних ПМ2.5 честица у Сарајеву данас износи 176 микрограма по метру кубном. Таква концентрација штетних честица сарајевски ваздух сврстава у категорију нездравог ваздуха.

Грађанима се савјетује да избјегавају дужи боравак на отвореном. Сутра у већем дијелу земље очекује се претежно сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Нешто више облачности биће прије подне у сјеверним и сјевероисточним подручјима, преноси Klix.

По котлинама и уз ријечне токове очекује се магла или ниска облачност. Вјетар ће бити слаб промјенљивог смјера. Јутарња температура од -4 до 2, на југу до 6, а дневна од 5 до 11, на југу земље до 16 степени.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 14.02.2023. 19:43
    Najzagadjeniji grad u svakom smislu!
Повезане вијести
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    8h 45m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    22h 59m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    21h 6m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    19h 54m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    2h 36m
    0