Sarajevo ponovo najzagađeniji grad na svijetu

14.02.2023. 17:21
1
IZVOR: srpskainfo.com

Vazduh u Sarajevu ponovo je najzagađeniji na svijetu, pokazuju podaci IQAirs stranice, koja iz minute u minutu prati kvalitet vazduha u svim gradovima svijeta.

Odmah iza Sarajeva, na slavnoj listi nalazi se i Mumbai (Indija), Lahore (Pakistan), Milano (Italija), Kathmandu (Nepal).

Što se tiče situacije u regionu, Zagreb je na 25, Beograd na 28, Skoplje na 48, a Priština na 56. mjestu. Koncentracija štetnih PM2.5 čestica u Sarajevu danas iznosi 176 mikrograma po metru kubnom. Takva koncentracija štetnih čestica sarajevski vazduh svrstava u kategoriju nezdravog vazduha.

Građanima se savjetuje da izbjegavaju duži boravak na otvorenom. Sutra u većem dijelu zemlje očekuje se pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblačnosti biće prije podne u sjevernim i sjeveroistočnim područjima, prenosi Klix.

Po kotlinama i uz riječne tokove očekuje se magla ili niska oblačnost. Vjetar će biti slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 6, a dnevna od 5 do 11, na jugu zemlje do 16 stepeni.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 14.02.2023. 19:43
    Najzagadjeniji grad u svakom smislu!
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    14h 13m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    5h 11m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    13h 37m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    11h 52m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    13h 31m
    0