Шаровић: Ако СНСД и ХДЗ наставе са блокадом, предложићу смјену

14.10.2019. 10:44
0
ИЗВОР: Srpska.info

Рад Парламента Босне и Херцеговине блокира СНСД, а прати га ХДЗ. То је потпуно јасно. Уколико се настави са блокадом онда треба искористити све методе, попут промјене парламентарне већине, казао је за министар спољне трговине и економских односа БиХ и предсједник СДС, Мирко Шаровић.

Шаровић коментарисао и пројекат “Мали Шенген”на Балкану.

– То је пројекат у који треба да се укључи Босна и Херцеговина. Он је зачет у Трсту прије неколико година. У оквиру ЦЕФТА има више баријера, као што је питање граница. Покренућу иницијативу према Савјету министара и мислим да то треба бити у фокусу јер је веома важно за нашу привреду. Значи, незаустављање на граници са производима и робом, да се још више поједноставе процедуре и слободан проток радне снаге. Све зависи од брзине администрације у земљама. Вјерујем да ће Србија, Сјеверна Македонија и Албанија предњачити зато што су кренули са првим документом, првом декларацијом. Не требамо каснити и опет бити на репу. Мислим да ово само може сметати онима који се, условно речено, баве “другим стварима”, преноси Н1.

Шаровић је истакао да европски пут треба да буде приоритет за БиХ.

– Све друге ствари су мање битне. Мислим да губимо темпо и вријеме. Штета за нас, били смо испред Албаније пет корака. Смио бих се усудити да кажем да Босна и Херцеговина има мали попуст, и ти критеријуму за нас су “лабавији”, а ми то не користимо. Мислим да је то до доносиоца одлука политичких елита. Били избори или не, говоримо ли о формирању власти или не – треба се бавити овим питањем као најважнијим.

Он је додао да рад Парламента БиХ блокира СНСД, а прати га ХДЗ.

– То је потпуно јасно. Уколико се настави са блокадом онда треба искористити све методе, од промјене парламентарне већине – спреман сам на тако нешто, а не тражим ништа за узврат. То је одговорност број један.

Коментари 0
Повезане вијести
Седми дан албанске блокаде Седми дан албанске блокаде
Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва
Блокирани путеви широм Шпаније, стотине трактора у центру Барселоне Блокирани путеви широм Шпаније, стотине трактора у центру Барселоне
Најчитаније
  • Слани мафини
    8h 29m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    10h 24m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    8h 18m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    21h 27m
    3
  • Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
    9h 37m
    0