Шаровић: Најоштрије осуде због напада на активисте СДС и уништавање страначке имовине

12.12.2019. 12:32
0
ИЗВОР: БН

Након што су јуче током провођења петиције „Имам право да знам!“ непознати починиоци оштетили аутомобил предсједника Младих СДС у Требињу Војислава Марића, након вербалног напада на активисте у Билећи, нови инцидент јутрос се догодио и у Источној Илиџи гдје су полупана стакла на канцеларији Српске демократске странке, саопштено је из те странке.

Саопштење преносимо у цијелости:

– Предсједник Српске демократске странке (СДС) Мирко Шаровић најоштрије осуђује нападе на активисте СДС и њихову имовину као и имовину те странке који се учестало и синхронизовано дешавају у више општина Републике Српске баш у седмици кад млади СДС проводе акцију „Имам право да знам!“.

Насилно понашање шаље најгору могућу поруку и говори о стању амбијента у коме живимо и у коме је обрачун са неистомишљеницима потпуно нормална ствар“, истиче Шаровић.

Након што су јуче током провођења петиције „Имам право да знам!“ непознати починиоци оштетили аутомобил предсједника Младих СДС у Требињу Војислава Марића, након вербалног напада на активисте у Билећи, нови инцидент јутрос се догодио и у Источној Илиџи гдје су полупана стакла на канцеларији Српске демократске странке.

Слика

Више синхронизованих напада у различитим дијеловима Републике Српске изазива сумњу да се ради о планским и политички мотивисаним нападима с циљем заплашивања активиста СДС који проводе акцију „Имам право да знам!“.

Апелујемо на надлежне полицијске органе да реагују, открију извршиоце и евентуалне налогодавце ових напада.

Наше политичко дјеловање и тражење истине води се искључиво легалним средствима а насилни напади у Требињу, Билећи и Источној Илиџи никада нас не могу и неће ућуткати, саопштено је из Српске демократске странке.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Миличевић: Састанак је само тражење алибија јер излазите на изборе које је расписао ЦИК Миличевић: Састанак је само тражење алибија јер излазите на изборе које је расписао ЦИК
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    10h 10m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    20h 28m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    20h 34m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    20h 32m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    8h 43m
    0