Шаровић: Нема ниједног основа за поскупљење електричне енергије у привреди Српске

29.12.2021. 14:27
0
ИЗВОР: Катера

Предсједник Српске демократске странке (СДС) Мирко Шаровић рекао је на данашњој конференцији за новинаре у Источној Илиџи да је најављено поскупљење струје привредницима Републике Српске потпуно било беспотребно.

Шаровић истиче да је став СДС да нема никаквог разлога за било какво поскупљење електричне енергије у привреди Републике Српске.

- Цијену електричне енергије регулише Регулаторна агенције Републике Српске за електричну енергију, али у овом тренутку ниједан параметар за поскупљење електричне енергије није испуњен - истакао је Шаровић.

Шаровић истиче да је Српска извозник електричне енергије на свјетско тржиште и да се вишак те енергије продаје, међутим да би за домаће тржиште цијена требала остати иста.

Сматра да је ово још један покушај актуелне власти да "извуче" новац зарад "храњења страначке војске" СНСД и лош потез, према његовим ријечима, лошег руководства Електропривреде Републике Српске.

- Мислим да је овај новац њима добродошао да задовоље своју похлепу и ми морамо максимално да дигнемо глас против поскупљења електричне енергије, јер ће се тиме значајно увећати трошкови живота грађана Републике Српске - каже Шаровић.

Он истиче да је привреда у Републици Српској конкурентна у односу на регион и Европу, јер има мање трошкове за електричну енергију од других компанија, те да ће их повећање цијене електричне енергије угрозити.

Коментари 0
Повезане вијести
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    19h 0m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    16h 29m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    10h 43m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    15h 47m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    6h 55m
    0