Шаровић: Нема ниједног основа за поскупљење електричне енергије у привреди Српске

29.12.2021. 14:27
0
ИЗВОР: Катера

Предсједник Српске демократске странке (СДС) Мирко Шаровић рекао је на данашњој конференцији за новинаре у Источној Илиџи да је најављено поскупљење струје привредницима Републике Српске потпуно било беспотребно.

Шаровић истиче да је став СДС да нема никаквог разлога за било какво поскупљење електричне енергије у привреди Републике Српске.

- Цијену електричне енергије регулише Регулаторна агенције Републике Српске за електричну енергију, али у овом тренутку ниједан параметар за поскупљење електричне енергије није испуњен - истакао је Шаровић.

Шаровић истиче да је Српска извозник електричне енергије на свјетско тржиште и да се вишак те енергије продаје, међутим да би за домаће тржиште цијена требала остати иста.

Сматра да је ово још један покушај актуелне власти да "извуче" новац зарад "храњења страначке војске" СНСД и лош потез, према његовим ријечима, лошег руководства Електропривреде Републике Српске.

- Мислим да је овај новац њима добродошао да задовоље своју похлепу и ми морамо максимално да дигнемо глас против поскупљења електричне енергије, јер ће се тиме значајно увећати трошкови живота грађана Републике Српске - каже Шаровић.

Он истиче да је привреда у Републици Српској конкурентна у односу на регион и Европу, јер има мање трошкове за електричну енергију од других компанија, те да ће их повећање цијене електричне енергије угрозити.

Коментари 0
Повезане вијести
Миличевић: О кандидату СДС-а треба да се пита чланство Миличевић: О кандидату СДС-а треба да се пита чланство
Миличевић: Нема договора о кандидатима опозиције, али ни унутар СДС-а Миличевић: Нема договора о кандидатима опозиције, али ни унутар СДС-а
Сјећање на Бранислава Гарића трајаће вјечно Сјећање на Бранислава Гарића трајаће вјечно
Најчитаније
 • Сокочани ухашени због тешке крађе
  18h 13m
  2
 • Упозорење на невријеме - апел пољопривредницима
  13h 42m
  0
 • СИПА: Ухапшена једна особа због превара у служби
  16h 44m
  1
 • Дојаве о бомбама широм Сарајева
  18h 25m
  0
 • Тридесет година од како су Вукашиновиће убиле комшије
  13h 47m
  2