Шаровић: Нисам прихватао ништа, Додик је био Ешдаунов миљеник

05.09.2022. 15:21
1
ИЗВОР: katera.news

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић, гостујући у емисији РТРС „Свједочење“, гдје је говорио о рату и одбрани Републике Српске током и након рата, истакао је да су га уцјењивали и нудили све и свашта, да пристане да се војска централизује на ниво БиХ.

- Ја сам им рекао: „Пред Богом сам чист и никада нећу потписати." Послужили су ме чајем и понудили да прихватим оно што ми нуде или ћу бити смијењен у року од 24 часа. Нисам прихватио, био сам смијењен, хапшен и прогањан. Ја нисам прихватио Ешдаунове приједлоге, али Додик јесте и он је постао њихов миљеник, а ја завршио у затвору – рекао је Шаровић.

Он каже да је тада имао информације да се спрема његово хапшење, али да се није бојао, јер је знао да су истина и правда на његовој стани.

- Коштуница ме упозоравао да останем у Србији, али ја нисам имао чега да се бојим. Намамили су ме уз помоћ Тоби Робинсон, ухапсили ме и одвели у Добој у истражни затвор најгоре могуће врсте. Издржао сам годину дана, а онда су водили још један процес. На терет су ми стављали све и свашта...Ослобођен сам касније свих оптужби, али пропатила је моја породица и неке ствари се не могу надокнадити - казао је Шаровић.

Он је додао да га ни послије тога нису оставили на миру.

- Приводили су ме, упадали у кућу са 40 оклопних возила. Опсервирали су ме мјесецима, пратили породицу и онда упали у кући и чак из новчаника супруге узели сваку „банку“. Блокирали све рачуне и оставили нас тако. По шест сати су ме ислијеђивали. Неки људи који су данас у МУП-у имали су тада једну нечасну улогу, али и ја сам и ту био досљедан и нису успјели да ме сломе. Ту су били представници ЦИА-е, НАТО-а, тадашње обавјештајне службе....Неки људи су и данас у МУП-у, бјеже на другу страну када ме виде - рекао је он.

Говорећи о одлуци Вестердофа да смијени тада легално изабраног предсједника Републике Српске, Шаровић је истакао да је постала јасна намјера и план за уништење СДС.

- Они су промовисали Додика на згаришту СДС-а. Додик је ту само гледао свој интерес. Да преузме владу. Ми смо сматрали да је то велика срамота, одрећи се од народа изабраног представника је издаја народа. А нудили су ми све и свашта - рекао је Шаровићи додао:

- Када сам био код Милошевића, његови људи су написали да се одричу Милорада Додика, да је издајник. Тај папир је у свој сеф ставио управо Милошевић.

Шаровић наводи да је својом личном жртвом показао сам да су ми интереси Републике Српске изнад личних интереса.

- Управо то ми је најбоља препорука и гаранција  да ћу у Сарајеву, као члан Предсједништва БиХ бранити интересе Републике Српске и да ме не могу заплашити и уцијенити било чиме - поручио је Шаровић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    SDS 05.09.2022. 17:55
    Kad su svi bjezali Mirko je cekao napade, odbranio i poveo narod Srpskog Sarajeva....
Повезане вијести
Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва
Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији
Привремено руководство мијења Шаровића Привремено руководство мијења Шаровића
Најчитаније
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    20h 20m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    16h 15m
    6
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    12h 45m
    0
  • Лов газда са Јадрана не престаје
    11h 54m
    1
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    16m
    0