Шаровић позива СНСД: “Објавите имена чланова којима је дато земљиште Српске”

21.02.2020. 10:52
0
ИЗВОР: Srpska.info

Јавности у Републици Српској мора да буде јасно предочено коме је пољопривредно земљиште које је предмет Устваног суда БиХ, претходно тајно давано под вишегодишњу концесију и који су функционери владајуће странке то земљиште чак превели и у своје приватно власништво, изјавио је предсједник СДС Мирко Шаровић.

Шаровић истиче да је вријеме да се тај списак коначно стави на увид народу и да је сканадалозно да СНСД упорно прећуткује истину и обмањује властити народ.

– Објавите имена тих функционера СНСД, количине  и вриједности пољопривредног земљишта, које је доскора било у власништву Републике Српске и да сви јасно виде слику невјероватних партијских злоупотреба, бахаћења и пљачке – истиче Шаровић.

Потпуно је јасно, истиче он, зашто власт ову причу упорно „гура под тепих“.

– Тада би сви разумјели и зашто је, мимо сваке логике, донесен посебан закон којим је сво пољопривредно земљиште пренесено у власништво Републике Српске, умјесто да се да локалним заједницама?! Одговор је једноставан, а знате га и сами – све се радило како би се осигурао монопол на додјели концесија, односно како би се земљиште лакше распарчало међу партијским члановима – закључује Шаровић, саопштено је из СДС.

Коментари 0
Повезане вијести
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 56m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    16h 10m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    14h 0m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    6h 25m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    17h 15m
    0