Шаровић: Република Српска дубоко подијељено друштво

12.12.2019. 11:53
0
ИЗВОР: Srpska.info

Предсједник СДС Мирко Шаровић каже да је та странка власништво грађана који су им дали повјерење и ту мора да постоји чист однос у коме не смију да преваре грађане.

– Ова власт мора да има алтернативу. Желимо демократску Републику Српску и земљу пожељну за све људе, развијену и успјешну – истакао је Шаровић.

Он је додао да је Република Српска данас недемократска, те да ово није средина какву су сањала “наша дјеца и наши борци”.

– Она је данас дубоко подијељено друштво – навео је Шаровић.

Говорећи о разлозима прихватања кандидатуре на позицију предсједника СДС Шаровић је казао да је хтио да помогне странци, у којој је од првог дана, како би она могла помоћи Републици Српској.

Слика

Коментаришући наредне изборе у Бањалуци, Шаровић је казао да опозиција у Бањалуци мора да има једног кандидата и да коалициони капацитет мора да буде што шири како би се осигурала побједа у највећем граду Српске.

Шаровић се осврнуо и на процес формирања власти на нивоу БиХ наводећи да му нови Савјет министара личи на класичну подјелу плијена кроз ресоре.

– Домети таквог Савјета министара нису велики. Својим радом у Савјету министара настојао сам показати да може  другачије. Министарство које сам водио сам учинио препознатљивим и драго ми је због тога – наводи Шаровић. Он је још једном поновио да се документом програм реформи БиХ  трасира пут БиХ у НАТО као и да је став СДС био да се АНП не треба усвојити у институцијама Босне и Херцеговине.

– Политику СДС видим као борбу за бољу Републику Српску, патриотску политику, јачање економије и рад на изградњи нових радних мјеста. Постоји само један СДС и један политика. А у њему има мјеста за све генерације, и за старе чланове и за представнике младих генерација –закључио је Шаровић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    53m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 49m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    18h 34m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    15h 33m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    16h 45m
    0