Шаровић – Сатлер: Наставити рад на реформама

26.09.2019. 20:26
0
ИЗВОР: БНТВ

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко шаровић примио је новоименованог специјалног представника Европске уније за Босну и Херцеговину и шефа Делегације Европске уније у БиХ, амбасадора Јохана Сатлера, са којим је разговарао о потреби наставка убрзаног рада на започетим реформама и европским интеграцијама.

На састанку је изнијета заједничка оцјена,  да су у мандату министра шаровића направљени битни помаци у испуњавању ЕУ стандарда и захтјева и да се, без обзира на препреке, треба наставити убрзано радити, посебно  на важним реформски питањима.

- Тренутно у Министарству спољне трговине и економских односа БиХ имамо спремних 16 квалитетних реформских прописа који, иако детаљно припремљени,  дуго чекају усвајање само због неспособности постизања консензуса свих структура власти. Не постоји ниједан разлог нити оправдање да Парламент БиХ не ради,  јер то нас кочи и због тога нас нажалост претичу многе земље у окружењу - истакао је министар шаровић.

Шеф делегације Европске комисије, оцијенио је рад министра шаровића „веома продуктивним“ наглашавајући да је у протеклом периоду „било доста успјешних прича на којима треба наставити радити“.

На састанку је разговарано о кључним стратегијама које је Босна и Херцеговина до сада усвојила те потреби даље ефикасне сарадње и помоћи Европске комисије у рјешавања преосталих  питања важних за убрзанији напредак.

Коментари 0
Повезане вијести
Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва
Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији
Привремено руководство мијења Шаровића Привремено руководство мијења Шаровића
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    20h 56m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    21h 1m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    21h 53m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    22h 7m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    15h 4m
    4