Шаровић све позвао да покажу заједништво

17.02.2020. 19:25
0
ИЗВОР: Srpska.info

Лидер СДС Мирко Шаровић је поручио да је његов став да сви треба да покушају да нађу заједнички именитељ, да покажу заједништво око овако крупних питања.

– Истовремено сам сматрао да данас треба да причамо о два питања. Једно је наш одговор на одлуке Уставног суда. Друго, шта ћемо са оваквим Уставним судом. Зато није паметно да данас причамо о референдумима, сецесији. За те ствари вјероватно има времена, али ово су најважнија питања. Немојте да мислите да код мене и опозиције има било каквог страха, али прије свега има брига. Када изговарамо тако крупне ријечи, треба да то имамо на уму – рекао је Шаровић.

Он је рекао да ће СДС стати иза закључака које је дала предсједница РС, али да има нешто другачији став о кључним закључцима.

– Сматрао сам да неке ствари треба гледати паметније. Ова борба није једина која се односи на одлуку Уставног суда. Ова питања тешко да ће се ријешити без дипломатије и интернационализације. Реакције и поступци доносиоца одлука у РС већ су више пута вршене и доносиле су неуспјех. Велике ријечи никада нису пратиле одговарајуће реакције представника РС – каже Шаровић.

Он је упитао зашто се о овом питању одмах није изјаснио предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија.

– Његов глас сада има највећу тежину, у наступу у међународним односима се уважава исто као члана Предсједништва БиХ. По мени, одговор РС треба да буде јак, али рационалан – каже Шаровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    10h 28m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    9h 23m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    4h 11m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    13h 45m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    5h 17m
    0