Састанак због имплементације система "Амберт алерт" у Српској

28.03.2024. 09:28
0
ИЗВОР: srna.rs

Представници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске посјетили су Центар за несталу и злостављану дјецу у Новом Саду с циљем размјене искустава, сагледавања могућности и идентификацију изазова везаних за усвајање "Амберт Алерт" система за узбуњивање у случају нестанка дјетета у Републици Српској.

Представнции МУП-а Србије и Центра јуче су гостима из Српске представили рад на увођењу система "Пронађи ме" у Србији, као и рад радне групе за увођење система за хитно обавјештавање јавност у случају нестанка малољетног лица.

Начелник Јединице за високо технолошки криминал у Управи криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске Оливије Зимоња изјавио је да је циљ МУП-а Српске да унаприједи и учини ефикаснијим свој рад у сегменту потрага за несталим лицима, посебно потраге за дјецом.

- Циљ је да потрага за дјецом добије нову димензију и да се да могућност да се јавност правовремено анимира и доприносе проналаску дјетета. Србија је неко ко је прошао све те кораке од идеје, имплементације, а ево данас свједочимо и о употреби тог система у Србији - рекао је Зимоња.

Он је истакао да се састанак подударио са првим активирањем система "Амбер Алерт" у Србији и да су видљиве бројне предности и могућности, саопштено је из МУП-а Српске.

Оснивач Фондације "Пронађи ме“ Игор Јурић и један од домаћина делегацији МУП-а Српске поздравио је иницијативу МУП-а Републике Српске, истакавши да се надао да Систем за узбуњивање "Амбер Алерт" неће морати да се користи, али да се то десило и да је са техничке стране систем оправдао увођење.

Коментари 0
Повезане вијести
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ
Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    16h 18m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    17h 33m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    23h 24m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    21h 51m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    23h 43m
    0