Sastanak zbog implementacije sistema "Ambert alert" u Srpskoj

28.03.2024. 09:28
0
IZVOR: srna.rs

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske posjetili su Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u Novom Sadu s ciljem razmjene iskustava, sagledavanja mogućnosti i identifikaciju izazova vezanih za usvajanje "Ambert Alert" sistema za uzbunjivanje u slučaju nestanka djeteta u Republici Srpskoj.

Predstavncii MUP-a Srbije i Centra juče su gostima iz Srpske predstavili rad na uvođenju sistema "Pronađi me" u Srbiji, kao i rad radne grupe za uvođenje sistema za hitno obavještavanje javnost u slučaju nestanka maloljetnog lica.

Načelnik Jedinice za visoko tehnološki kriminal u Upravi kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske Olivije Zimonja izjavio je da je cilj MUP-a Srpske da unaprijedi i učini efikasnijim svoj rad u segmentu potraga za nestalim licima, posebno potrage za djecom.

- Cilj je da potraga za djecom dobije novu dimenziju i da se da mogućnost da se javnost pravovremeno animira i doprinose pronalasku djeteta. Srbija je neko ko je prošao sve te korake od ideje, implementacije, a evo danas svjedočimo i o upotrebi tog sistema u Srbiji - rekao je Zimonja.

On je istakao da se sastanak podudario sa prvim aktiviranjem sistema "Amber Alert" u Srbiji i da su vidljive brojne prednosti i mogućnosti, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Osnivač Fondacije "Pronađi me“ Igor Jurić i jedan od domaćina delegaciji MUP-a Srpske pozdravio je inicijativu MUP-a Republike Srpske, istakavši da se nadao da Sistem za uzbunjivanje "Amber Alert" neće morati da se koristi, ali da se to desilo i da je sa tehničke strane sistem opravdao uvođenje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu
Fond zdravstvenog osiguranja Srpske traži kredit od 100 miliona KM Fond zdravstvenog osiguranja Srpske traži kredit od 100 miliona KM
Srpska za godinu dana "izgubila" više manjih opština Srpska za godinu dana "izgubila" više manjih opština
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    14h 34m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    15h 49m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    21h 40m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    20h 7m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    21h 59m
    0