Савић поднио неопозиву оставку

31.05.2022. 17:40
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Александар Савић поднио је неопозиву оставку на ову функцију, истичући да сву одговорност за даљи рад у Предсједништву БОРС-а које још није формирано преузима већина која се данас налази на сједници Скупштине БОРС-а у Бањалуци.

- Поднио сам оставку јер ми је ускраћено право да имам печат, за којег не знам гдје се налази, као ни записник, ни фоно-запис. Немамо ништа од онога што нас може увјерити да је недавна сједница Предсједништва БОРС-а у Бијељини била квалификована и у складу са правном регулативом - изјавио је Савић Срни.

Савић је рекао да је половина делегата данас напустила сједницу Скупштине БОРС-а у Бањалуци, након што није прихваћен приједлог делегата из Добоја да се са дневног реда скине опозив предсједника БОРС-а Миломира Савчића, односно да не буде усвојен као што је то био случај у Бијељини.

- Нису услишили наше молбе да извршимо верификацију мандата људима који имају право на то, поготово људима са Пала и неких мандата који су врло дискутабилни и проблематични - каже Савић.

Савић је изразио увјерење да ће сада морати да се поведе судски поступак за проблематику у БОРС-у.

- Али, сматрам да би најбоље било да се проведу хитни избопри у БОРС-у како би се ово разријешило. Мислим да смо данас сви на неки начин поражени у БОРС-у и око могућности да се заједнички договоримо око неких битних ствари, првенствено о статусу БОРС-а о чему се на скупштинама не дискутује, већ о персоналним рјешењима - каже Савић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због доласка њихових челника пред Суд БиХ Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због дола...
Вулин поднио оставку на мјесто директора БИА Вулин поднио оставку на мјесто директора БИА
Остојић још четири године на челу Борачке организације Остојић још четири године на челу Борачке организације
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    3h 52m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    10h 58m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    9h 25m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    5h 7m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    11h 17m
    0