Savić podnio neopozivu ostavku

31.05.2022. 17:40
0
IZVOR: srna.rs

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Aleksandar Savić podnio je neopozivu ostavku na ovu funkciju, ističući da svu odgovornost za dalji rad u Predsjedništvu BORS-a koje još nije formirano preuzima većina koja se danas nalazi na sjednici Skupštine BORS-a u Banjaluci.

- Podnio sam ostavku jer mi je uskraćeno pravo da imam pečat, za kojeg ne znam gdje se nalazi, kao ni zapisnik, ni fono-zapis. Nemamo ništa od onoga što nas može uvjeriti da je nedavna sjednica Predsjedništva BORS-a u Bijeljini bila kvalifikovana i u skladu sa pravnom regulativom - izjavio je Savić Srni.

Savić je rekao da je polovina delegata danas napustila sjednicu Skupštine BORS-a u Banjaluci, nakon što nije prihvaćen prijedlog delegata iz Doboja da se sa dnevnog reda skine opoziv predsjednika BORS-a Milomira Savčića, odnosno da ne bude usvojen kao što je to bio slučaj u Bijeljini.

- Nisu uslišili naše molbe da izvršimo verifikaciju mandata ljudima koji imaju pravo na to, pogotovo ljudima sa Pala i nekih mandata koji su vrlo diskutabilni i problematični - kaže Savić.

Savić je izrazio uvjerenje da će sada morati da se povede sudski postupak za problematiku u BORS-u.

- Ali, smatram da bi najbolje bilo da se provedu hitni izbopri u BORS-u kako bi se ovo razriješilo. Mislim da smo danas svi na neki način poraženi u BORS-u i oko mogućnosti da se zajednički dogovorimo oko nekih bitnih stvari, prvenstveno o statusu BORS-a o čemu se na skupštinama ne diskutuje, već o personalnim rješenjima - kaže Savić. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Ostojić: „Sarajevo safari“ sa izmišljenom temom i akterima ima za cilj satanizaciju srpskog naroda Ostojić: „Sarajevo safari“ sa izmišljenom temom i akterima ima za cilj satanizaciju srpskog ...
Unaprijediti statusni i materijalni položaj boračkih kategorija Unaprijediti statusni i materijalni položaj boračkih kategorija
Džonson pristao da podnese ostavku Džonson pristao da podnese ostavku
Najčitanije
 • Lica uhapšena zbog droge u Istočnom Sarajevu
  6h 20m
  1
 • Stradao devetogodišnji dječak
  5h 1m
  0
 • Proizvođači romanijskog kajmaka spremni za predstojeće sajmove
  21h 42m
  0
 • Osnovcima u Istočnoj Ilidži predstavljena “Čarobna knjiga” Jelene Glišić (FOTO)
  20h 37m
  0
 • Rogatica: Podrška proizvođačima mlijeka u proširenju stočnog fonda
  22h 21m
  0