Сбербанка Бањалука упозорила клијенте и кориснике: Опрез због крађе личних података

08.08.2019. 10:52
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Сбербанка Бањалука савјетује клијентима и корисницима да буду на опрезу јер се у посљедње вријеме на нивоу регије често појављују лажне поруке са циљем крађе личних података.

У Сбербанци појашањавају да се лажне поруке појављују у различитим формама од електронске поште, СМС поруке, објаве на друштвеним мрежама и слично.

- Путем тих лажних порука грађанима се обећавају погодности или наводне побједе у наградним играма, а све са циљем да прималац поступи несмотрено и достави своје личне податке. Достављањем личних података клијенти се излажу крађи идентитета и злоупотреби од стране криминалних лица и група - наводи се у саопштењу Сбербанке Бањалука.

Додају да је заштита и безбједност података клијената и корисника једно од главних начела мисије и визије Сбербанке, те да су константним напорима, безбједност и заштиту подигли на ниво стратешке функције.

- Сбербанка од својих клијената и корисника никада није и неће тражити приступне податке, податке о рачунима, картичним подацима, нити било какве личне податке путем електронске поште, телефоном, СМС порукама и сличним каналима - истакли су из Сбербанке Бањалука.

Позвали су клијенте и кориснике да не откривају своје личне податке, те да их у случају пријема поруке сумњивог садржаја, од пошиљаоца који се представља као Сбербанка обавијесте на и мејл info@sberbankabl.ba или на бесплатан број телефона 0800 59 999.

Коментари 0
Повезане вијести
Шупут поручио да ће Сбербанка у наредних 48 часова радити у измијењеном режиму Шупут поручио да ће Сбербанка у наредних 48 часова радити у измијењеном режиму
Депозити грађана у свим банкама су сигурни, не пријети пропадање ни Сбербанке Депозити грађана у свим банкама су сигурни, не пријети пропадање ни Сбербанке
Сбербанка одлази из БиХ Сбербанка одлази из БиХ
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    20h 10m
    13
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    3h 5m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    7h 10m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    7h 14m
    2
  • Преминула Вера Гргић
    2h 21m
    0