Шћепановић: Нисам желио да пендреком растјерујем свој народ

28.12.2019. 20:40
0
ИЗВОР: Срна

Полицајац Милоје Шћепановић из Никшића, који је због усвајања Закона о слободи вјероисповјести дао отказ, изјавио је да није желио да пендреком растјерује свој народ, те да су га ријечи једне дјевојке инспирисале да напусти службу.

- Ако ти дјевојка од 20 година на улици каже - "немојте људи, ми смо ваш народ", шта ја да очекујем? То је могла да буде моја кћерка, сестра, синовица... И шта сад? Да користим пендрек да растјерујем народ или да кренем на полицију. Заиста не разумијем - испричао је Шћепановић за Спутњик.

Он је објаснио да је његов чин посљедица убјеђења да није био у питању политички скуп, већ скуп вјерног народа, којем и сам припада.

- Радим 23 године у полицији и никада нисам оставио колеге приликом интервенције. С обзиром на то да је Влада силом, на срамоту, донијела закон о одузимању имовине цркви, док се са друге стране нашао вјерујући народ којем и ја припадам, ја то нисам могао да гледам - рекао је Шћепановић.

Он је истакао да није очекивао да ће његов гест наићи на толико пажње и одобравања људи широм Црне Горе и региона, те да је од читаве ситуације тек сада почео да долази к себи.

Шћепановић је нагласио да је са старјешинама и колегама у Центру безбједности имао екстра сарадњу, да су то људи који раде свој посао и да за њих нема ниједну ружну ријеч.

- Вјера када се дира, на то сам осјетљив, и да не бих оставио колеге, а да не бих дирао ни свој народ, у одређеном моменту одлучио сам да дам отказ - рекао је Шћепановић, који у свом гесту не налази ништа необично.

Он је потврдио да је због овог чина дошао у неповољну ситуацију зато што је полицијски посао био једини извор прихода за њега и његову породицу, али да се не каје.

- Истина је да враћам кредит и да плаћам алиментацију 200 евра... Сада немам ни тај посао и није проблем! Али ја нећу у томе даље да учествујем - објаснио је Шћепановић, који је синоћ дао отказ послије сукоба народа и полиције у Никшићу.

Коментари 0
Повезане вијести
Григорије: Оно што се дешава у Црној Гори може се десити и у Србији и БиХ Григорије: Оно што се дешава у Црној Гори може се десити и у Србији и БиХ
Митрополија прихватила понуду премијера Црне Горе за наставак преговора Митрополија прихватила понуду премијера Црне Горе за наставак преговора
Подгорица на ногама, величанствена литија у Беранама, муслимани и римокатолици корачају са 20.000 Бјелопољаца Подгорица на ногама, величанствена литија у Беранама, муслимани и римокатолици корачају са...
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 30m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    17h 3m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    16h 44m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    21h 55m
    0
  • У суботу обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
    23h 39m
    13