СДА: Након плоче на реду одузимање одликовања

10.12.2020. 20:03
0
ИЗВОР: Tanjug

Странка демократске акције (СДА) Бакира Изетбеговића саопштила је данас, након што је са Студентског дома на Палама скинута плоча са именом првог предсједника РС Радована Караџића, да је на реду одузимање одликовања, како се наводи, "осуђеним ратним злочинцима".

Ријеч је о одликовањима које је Народна скупштина Републике Српске раније додијелила Караџићу, Момчилу Крајишнику, Биљани Плавшић и Николи Кољевићу.

Истовремено, сматрају да је потпуно недопустиво да, након што је скинута табла са именом Радована Караџића, остану на снази одликовања која је уручила Народна скупштина Републике Српске, као институција од већег значаја него што је то Студентски дом.

СДА БиХ је позвала Канцеларију високог представника у БиХ да, уколико посланици СНСД у Парламенту блокирају усвајање "Закона о забрани негирања геноцида", у складу са својим обавезама и бонским овластима наметне овај закон.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Конаковић прогласио побједе у Тузли и Сребренику Конаковић прогласио побједе у Тузли и Сребренику
ЦИК измијенио одлуку о компензациони мандатима за Народну скупштину ЦИК измијенио одлуку о компензациони мандатима за Народну скупштину
Најчитаније
 • Ударио дјевојку, излетио го из куће па пропао у подрум и погинуо
  7h 4m
  0
 • Освештани темељи Цркве Свете великомученице Марине
  23h 59m
  0
 • Традиционална моба косача код Васковића (ВИДЕО)
  9h 41m
  0
 • Ухапшен помагач терористе Фатона Хајризија
  12h 43m
  0
 • Маршом одбране на Илињачу почела манифестација „4. август - да се не заборави“ (ФОТО)
  9h 52m
  0