СДС Источна Илиџа: Самопрозваним ствараоцима Републике Српске

23.07.2020. 19:48
4
ИЗВОР: Катера

Саопштење за јавност ОО СДС Источна Илиџа преносимо у цјелости.

Деведесетих година Српска демократска странка, као народни покрет усмјерен против силе и неправде, уједињен у одбрани српства и свог народа, куцала је једним билом и дрхтала једним срцем за цијелу Републику Српску, у чије су темеље положени херојски животи наше дјеце, храбрих бораца, наших сестара и браће – истинских стваралаца Републике Српске. 

Данас, двијехиљадитих, опет куцамо као једно, у одбрани части и достојанства погинулих, њихових породица, ратних–војних инвалида и свих жртава рата, али и интегритета самог појма „ствараоци Републике Српске“.

Општински одбор Српске демократске странке Источна Илиџа најоштрије осуђује захтјев Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“ да им се исплате посланичке плате за ратне године. 

У име страдале дјеце, ојађених мајки, погинулих другова, сахрањене браће, у име крвавог Српског Сарајева и костију које смо на рукама износили. У име сваке сузе и ране коју сте срамним захтјевом отворили. У име правде, истине и мјеста гдје се стварала Република Српска. У име усана које више не говоре, а које су све дале – осуђујемо!

На чело Републике Српске данас су стали ратни профитери. Судбину нам кроје они који никада нису прегазили педаљ земље војничком чизмом. Свима су пуна уста Републике Српске, а џепови новца грађана, док нам се дјеца лијече порукама оператера и хуманошћу добрих људи. Прст у око је овај захтјев, којим се у исту раван ставља сигурна посланичка клупа и хладни војнички ров. Гдје се на исту листу заслужних уписују ратни профитер и погинули српски борац. Гдје се хиљаде и хиљаде траже, а заслужнима даје милостиња. Гдје су исконски ствараоци на маргини друштва, које срља у пропаст, политиком садашње власти.

Због Српске Илиџе и Српског Сарајева, због данашње Источне Илиџе и Источног Сарајева, којима власт похрли само пред изборе, због сваког дјетета погинулог борца, сваког ратног-војног инвалида, сваке унесрећене породице, због наше прошлости и будућности – искористићемо све расположиве механизме да спријечимо реализацију срамног захтјева људи којима је Република дала све, а они њој ни поштовање.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Dragan 24.07.2020. 20:21
    Svaka cast za clanak. Po ovom pitanju borci moraju biti kategoricni. Kome uopste trebaju i izbori ne trebaju kako takvima dati legimititet kad rade sta rade. Na ovaj pogesan nacin zele politicke poene dubioza.

  • Generic placeholder image
    Elvis. P. 24.07.2020. 16:55
    lijepo rečeno i napisano "U Srbiji prilike su takve slave babe preziru junake", žalosno pa eto, dno dna, dok je brat od momčila krajišnika prodavao oružje tzv bih armiji drugi su ginuli!
  • Generic placeholder image
    Babac 24.07.2020. 16:52
    Jadni oni dabogda čitav život prosili
  • Generic placeholder image
    Mitar K 23.07.2020. 22:45
    Svaka cast. Dosta vise ovih sto im vire pertle. Ovo mislimo svi koji smo se borili za nasu Republiku Srosku za Srpsko Sarajevo.
Повезане вијести
Нерадни дан у Српској Нерадни дан у Српској
Сутра нерадни дан Сутра нерадни дан
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Најчитаније
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    22h 20m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    22h 58m
    1
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    9h 56m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    11h 43m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    10h 43m
    0