Шеховац: Пресуда је доказ да је ријеч о политичком суду

09.06.2021. 10:41
0
ИЗВОР: Срна

Чланови Борачке организација "Илиџански борац" Источна Илиџа разочарани су политичком пресудом Жалбеног вијеће Хашког трибунала, које је потврдило доживотну казну за команданта Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића и сматрају да је то показатељ да нема правде за српске старјешине и српски народ, изјавио је Срни предсједник "Илиџанског борца" Горан Шеховац.

- Као и сви борци Илиџе ми смо разочарани јер смо ми Илиџанци и наша дјеца убијани гранатирањем и снајпером од муслиманских снага. Оно што оптужују генерала Младића да је са брда малтретирао град Сарајево, морам указати да су Илиџу малтретирале муслимаснке снаге. Ко ће одговарати за то што смо ми били малтретирани, а убијани наши цивили и дјеца? - упитао је Шеховац.

Шеховац је подсјетио да су српска дјеца и цивили убијани по Илиџи, Хаџићима, Вогишћи, Илијашу.

- На подручју Илиџе су убијани цивили и дјеца са Игмана, Мојмила, свих високих зграда. Ово је ноторна лаж и доказ да је Хашки трибунал политички суд и да нема пута ка помирењу јер је ово ноторна лаж. Циљ је показати да смо ми злочинци - рекао је Шеховац.

Он је напоменуо да ће за чланове ове борачке организације рат у БиХ увијек бити грађански, а генерал Ратко Младић бити херој.

- Док год смо живи, генерал Младић и први предсједник Републике Српске Радован Караџић ће бити у нашим срцима. Они су све само не ратни злочинци. Шта је са Алијом Изетбеговићем и њиховим ратним злочинцима који су сјекли главе и убијали, гранатирали и масакрирали Србе по казаматима у Сарајеву? Нико никад није одговарао и данас њихови ратни злочинци мирно ходају градом - рекао је Шеховац.

Шеховац је подсјетио да је у Хагу свједочио за одбрану генерала Младића, те да сматра да је успјешно одбранио истину по питању улоге Војске Републике Српске и њеног команданта.

Жалбено вијеће Хашког трибунала потврдило је доживотну казну за команданта Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића.

Одлуке су донесене уз изузете ставове судије Нијамбе, која је скоро по свакој тачки имала позитивна мишљења о жалбама Младићеве одбране и другачије ставове од остатка Жалбеног вијећа.

Коментари 0
Повезане вијести
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    12h 34m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    13h 49m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    19h 40m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    18h 7m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    19h 59m
    0