Šehovac: Presuda je dokaz da je riječ o političkom sudu

09.06.2021. 10:41
0
IZVOR: Srna

Članovi Boračke organizacija "Ilidžanski borac" Istočna Ilidža razočarani su političkom presudom Žalbenog vijeće Haškog tribunala, koje je potvrdilo doživotnu kaznu za komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića i smatraju da je to pokazatelj da nema pravde za srpske starješine i srpski narod, izjavio je Srni predsjednik "Ilidžanskog borca" Goran Šehovac.

- Kao i svi borci Ilidže mi smo razočarani jer smo mi Ilidžanci i naša djeca ubijani granatiranjem i snajperom od muslimanskih snaga. Ono što optužuju generala Mladića da je sa brda maltretirao grad Sarajevo, moram ukazati da su Ilidžu maltretirale muslimasnke snage. Ko će odgovarati za to što smo mi bili maltretirani, a ubijani naši civili i djeca? - upitao je Šehovac.

Šehovac je podsjetio da su srpska djeca i civili ubijani po Ilidži, Hadžićima, Vogišći, Ilijašu.

- Na području Ilidže su ubijani civili i djeca sa Igmana, Mojmila, svih visokih zgrada. Ovo je notorna laž i dokaz da je Haški tribunal politički sud i da nema puta ka pomirenju jer je ovo notorna laž. Cilj je pokazati da smo mi zločinci - rekao je Šehovac.

On je napomenuo da će za članove ove boračke organizacije rat u BiH uvijek biti građanski, a general Ratko Mladić biti heroj.

- Dok god smo živi, general Mladić i prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić će biti u našim srcima. Oni su sve samo ne ratni zločinci. Šta je sa Alijom Izetbegovićem i njihovim ratnim zločincima koji su sjekli glave i ubijali, granatirali i masakrirali Srbe po kazamatima u Sarajevu? Niko nikad nije odgovarao i danas njihovi ratni zločinci mirno hodaju gradom - rekao je Šehovac.

Šehovac je podsjetio da je u Hagu svjedočio za odbranu generala Mladića, te da smatra da je uspješno odbranio istinu po pitanju uloge Vojske Republike Srpske i njenog komandanta.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala potvrdilo je doživotnu kaznu za komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Odluke su donesene uz izuzete stavove sudije Nijambe, koja je skoro po svakoj tački imala pozitivna mišljenja o žalbama Mladićeve odbrane i drugačije stavove od ostatka Žalbenog vijeća.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO) Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    11h 57m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    11h 13m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    8h 29m
    4
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    6h 51m
    0
  • Danas Markovdan
    15h 39m
    0