Села Горњег Прибња поново одсјечена од Пала због неочишћених путева

12.12.2021. 18:25
3
ИЗВОР: Катера

Становници села Кочевик, Драгуље, Брдо и Блатине на Горњем Прибњу поново нису у могућности да својим возилима дођу до центра Пала из разлога што се главни пут не чисти редовно.

Према ријечима читалаца портала Катера, а који живе у селу Кочевик, које је и најудаљеније село Горњег Прибња од Пала, ову саобраћајницу је посљедњи пут очистила машина након писања портала Катера 7. децембра о непроходности истог.

  • Скоро непроходан пут ка селима Горњег Прибња код Пала
    07.12.2021. 14:37

    Нове сњежне падавине, које су подручје општине Пале погодиле у протекла три дана, отежале су свакодневну саобраћајну комуникацију мјештана села Кочевик, Драгуље, Брдо, Блатине, Долови и Бараковац...

Сервисне информације
Скоро непроходан пут ка селима Горњег Прибња код Пала

Поменута села нису у потпуности насељена и у њима углавном живе старије и тешко покретљиве особе, којима је често потребна љекарска помоћ, а који због проблема са сњежним падавинама и неажурности надлежних предузећа која чисте ову дионицу пута не могу доћи до Пала.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Раније смо добили информацију у Општини да ову дионицу пута чисти приватна фирма из Пала, једна од неколико предузећа која, поред ЈП "Комунално", одржавају саобраћајнице и локалне путеве на територији општине Пале.

У току дана добили смо информацију и од становника насеља Карађорђево у Мокром, општина Пале о неопроходности појединих локалних путева у овом насељу.

Наводно, да би једна од тих фирми очистила одређену саобраћајницу мора да добије налог начелника надлежног одјељења у Општини Пале.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Dalibor 13.12.2021. 09:23
    Ma pjeske precicom pa na cosin potok nekada se pjeske islo 😉😉😉😉😉
  • Generic placeholder image
    Katastrofa 12.12.2021. 19:01
    Sva sela i mjesta cak koja su udaljena po 1.5 km od centra nece da ciste.Mi smo gradjani drugog reda,ne mozemo svi u centar ☹
  • Generic placeholder image
    Privatnik 12.12.2021. 18:56
    Čim opština da nalog, mi (privatnici) čistimo. Jedva čekamo da koju paru u zimskom periodu zaradimo. Sve za pare, ako treba i onaj loši asfalt ćemo sastrugati, a ne snijeg.
Повезане вијести
Медвјед на нишану ловаца након што је уништио велики пчелињак Медвјед на нишану ловаца након што је уништио велики пчелињак
Реконструкција електромреже у Горњем Прибњу (ФОТО) Реконструкција електромреже у Горњем Прибњу (ФОТО)
ПД "Јаворина": Срамотан однос општине Пале према нашем друштву (ФОТО) ПД "Јаворина": Срамотан однос општине Пале према нашем друштву (ФОТО)
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 47m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 46m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 28m
    4
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 59m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 1m
    0