Шеранић: Пратимо стање по општинама које могу да уведу и оштрије мјере

24.07.2020. 12:22
0
ИЗВОР: RTRS

У болницама у Републици Српској тренутно се налази 249 лица обољелих од вируса корона. То је број који је у задње вријеме константан, рекао је за РТРС министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Шеранић је нагласио и да је број лица који су прикључени на респираторе такође константан и да се углавном креће од 10 до 11.

- Сви остали пацијенти који су хоспитализовани углавном имају обострану упалу плућа и примају редовну терапију која им помаже - додао је министар.

Каже да према подацима које добија из свих болница у Српској, пацијенти који се брже опораве пуштају се кући гдје настављају свој опоравак.

Шеранић је нагласио да се свим пацијентима којима је неопходно болничко лијечење то и омогућује.

Што се тиче параметара, каже министар, у Српској с обзиром на оптерећење здравственог система, прати број лица који су у болницама, као и дужина опоравка пацијента, након напуштања болнице његово се здравствено стање прати кроз примарну здравствену заштиту. У те параметре, додао је, улазе и лица која су здравствено угрожена, као и њихова страросна структура и из које општине долазе.

- То нам служи да видимо на који начи локални штабови могу да донесу и рестриктивније мјере од оних који су тренутно на снази - истакао је Шеранић.

Коментари 0
Повезане вијести
Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење
Шеранић најавио нове мјере због короне Шеранић најавио нове мјере због короне
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 31m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    20h 4m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    19h 45m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    6h 45m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    4h 35m
    0