Шеранић: Збрињавају се само хитни пацијенти

01.04.2020. 11:58
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да се, због ванредне ситуације изазване вирусом корона, у здравственим установама Српске збрињавају само хитни пацијенти и врше хитне операције, док су редовни прегледи и друге редовне здравствене услуге стављени на чекање.

Шеранић је навео и да је наредба Републичког штаба за ванредне ситуације, када је ријеч о функционисању здравствених установа, да се збрињавају хитни пацијенти, као и они који имају одређена хитна онколошка стања, те им је потребна здравствена услуга.

- Здравствене установе и конзилијуми процјењују који је од тих пацијената хитан случај, јер због ванредне ситуације и попуњавања капацитета не можемо функционисати на исти начин као када је редовно стање - рекао је Шеранић.

Он је додао да се настоји, колико је то могуће, да се одгоди долазак ових пацијената у здравствену установу, како се не би довели у опасност да се заразе вирусом корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење
Шеранић најавио нове мјере због короне Шеранић најавио нове мјере због короне
Здравствена заштита у иностранству о трошку Фонда у случају хитне медицинске помоћи Здравствена заштита у иностранству о трошку Фонда у случају хитне медицинске помоћи
Најчитаније
  • Мајор Милан Тепић и Стојадин Мирковић - војници до посљедњег даха
    18h 14m
    18
  • Српски Колорадо јединствен у Европи: Чудо природе за које многи нису чули (ВИДЕО)
    7h 5m
    0
  • Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и нова радна мјеста
    12h 43m
    0
  • Служен парастос за погинуле и умрле припаднике Српске гарде Илиџа (ФОТО)
    16h 28m
    0
  • Ванилице са орасима
    13h 32m
    0