Šeranić: Zbrinjavaju se samo hitni pacijenti

01.04.2020. 11:58
0
IZVOR: nezavisne.com

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da se, zbog vanredne situacije izazvane virusom korona, u zdravstvenim ustanovama Srpske zbrinjavaju samo hitni pacijenti i vrše hitne operacije, dok su redovni pregledi i druge redovne zdravstvene usluge stavljeni na čekanje.

Šeranić je naveo i da je naredba Republičkog štaba za vanredne situacije, kada je riječ o funkcionisanju zdravstvenih ustanova, da se zbrinjavaju hitni pacijenti, kao i oni koji imaju određena hitna onkološka stanja, te im je potrebna zdravstvena usluga.

- Zdravstvene ustanove i konzilijumi procjenjuju koji je od tih pacijenata hitan slučaj, jer zbog vanredne situacije i popunjavanja kapaciteta ne možemo funkcionisati na isti način kao kada je redovno stanje - rekao je Šeranić.

On je dodao da se nastoji, koliko je to moguće, da se odgodi dolazak ovih pacijenata u zdravstvenu ustanovu, kako se ne bi doveli u opasnost da se zaraze virusom korona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Skakavac: Ministar Šeranić iznio neistine, postoji sva dokumentacija za Miloševo liječenje Skakavac: Ministar Šeranić iznio neistine, postoji sva dokumentacija za Miloševo liječenje
Šeranić najavio nove mjere zbog korone Šeranić najavio nove mjere zbog korone
Zdravstvena zaštita u inostranstvu o trošku Fonda u slučaju hitne medicinske pomoći Zdravstvena zaštita u inostranstvu o trošku Fonda u slučaju hitne medicinske pomoći
Najčitanije
  • Major Milan Tepić i Stojadin Mirković - vojnici do posljednjeg daha
    20h 21m
    18
  • Srpski Kolorado jedinstven u Evropi: Čudo prirode za koje mnogi nisu čuli (VIDEO)
    9h 12m
    0
  • Božović: Glasati odgovorno i pošteno za tim koji je u Istočnu Ilidžu doveo privrednike i nova radna mjesta
    14h 50m
    0
  • Služen parastos za poginule i umrle pripadnike Srpske garde Ilidža (FOTO)
    18h 35m
    0
  • Vanilice sa orasima
    15h 39m
    0