Шешић: Да ли је правосуђе у рукама странака или на трагу правде?

11.06.2020. 21:34
0
ИЗВОР: Катера

- Српска демократска странка покретач је иницијативе да се испитају све јавне набавке и уговори закључени за вријеме трајања ванредног стања и на тој иницијативи ћемо истрајати – истакао је Давор Шешић, посланик Српске демократске странке у Народној скупштини Републике Српске.

- Кроз амандман на Одлуку о укидању ванредног стања тражили смо да се оснује комисија од пет чланова у којој би била три посланика власти и два посланика опозиције. Њихов задатак би био да преконтролишу и испитају све набавке обављене за вријеме два и по мјесеца колико је трајало ванредно стање – поновио је Шешић.

Шешић каже да само на такав начин може да се открију све противзаконите набавке током пандемије корона вируса.

- Одбијање власти да то прихвати показатељ је да је било криминала и корупције, а тек сад испливавају велике афере као што је афера „Респиратори“ гдје је је власт репираторе набављала по три пута већој цијени – казао је Шешић.

Он напомиње да је више од 5 милиона КМ само од респиратора завршило у приватним џеповима.

- Афера `респиратори` потврда је да је СДС био на правом путу кад смо тражили формирање комисије за испитивање набавки, а ово ће бити и један велики тест за Тужилаштва Републике Српске и БиХ. Показаће се да ли је правосуђе у рукама странака или појединца или на трагу правде и правичности? – закључио је Шешић.

Коментари 0
Повезане вијести
Снијег поново забијелио БиХ Снијег поново забијелио БиХ
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    23h 23m
    0
  • Крађа у Палама
    21h 41m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    18h 8m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    20h 56m
    0