Си: Наставити стратешку сарадњу Пекинга и Москве и наредне године

31.12.2022. 11:38
1
ИЗВОР: srna.rs

Кинески предсједник Си Ђинпинг навео да је спреман да наредне године настави да одржава блиске контакте са руским колегом Владимиром Путином и ради на продубљивању свеобухватне стратешке сарадње двије земље.

- Спреман сам да одржавам блиске контакте са предсједником Путином и да водим наше земље ка продубљивању свеобухватне стратешке и практичне сарадње у различитим областима за добробит народа двије земље - навео је Си у новогодишњем телеграму руском колеги Владимиру Путину.

Кинески предсједник је истакао да двије земље могу наћи нове могућности за раст и међусобне односе 2023. године, преноси кинеске државна телевизија.

Путин је јуче честитао Сију Нову годину и изразио увјерење да ће сарадња између земаља достићи нове висине.

Руски лидер је истакао да су у протеклој години односи свеобухватног партнерства и стратешке сарадње Русије и Кине наставили да јачају и показали високу динамику и отпорност на спољне изазове.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Vjest do moga 31.12.2022. 13:17
  Kopaju Kinezi tunel do Istocnog Sarajeva da spoje Ruse i Srbe.
  Na ulazu u tunel ih svesrdno docekuje redakcija katere sa svim lentama i usplahireno poju vasruskim dobrodoslicu osloboditeljima od satanista , lgbt populacije i naravno povampirenih nacista dok se petokraka sa srpom i cekicem vije pobjedonosno.
  Aman zaman - kud ste krenuli braco Srbi pored svoje zemlje, imena i slobode!
Повезане вијести
Дивне вијести - Сергеј Ступар идуће седмице одлази на лијечење у Москву Дивне вијести - Сергеј Ступар идуће седмице одлази на лијечење у Москву
У ракетном нападу на Севастопољ погинуле четири особе, рањено 151 У ракетном нападу на Севастопољ погинуле четири особе, рањено 151
Џудисти освјетлали образ на Играма БРИКС-а: Медаљe за Српску посебан осјећај Џудисти освјетлали образ на Играма БРИКС-а: Медаљe за Српску посебан осјећај
Најчитаније
 • Mладић погинуо у саобраћајној несрећи код Пала
  7h 41m
  0
 • Ако мотор почне да се прегријава на врућини, потребно је да урадите једну ствар
  20h 3m
  0
 • ''Вукови" са Пала купили аутомобил Драги Рупару
  2h 10m
  2
 • Заштитите своје љубимце од топлотног удара
  6h 13m
  4
 • Јаки пљускови и удари вјетра, падао и град
  21h 40m
  0