Si: Nastaviti stratešku saradnju Pekinga i Moskve i naredne godine

31.12.2022. 11:38
1
IZVOR: srna.rs

Kineski predsjednik Si Đinping naveo da je spreman da naredne godine nastavi da održava bliske kontakte sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom i radi na produbljivanju sveobuhvatne strateške saradnje dvije zemlje.

- Spreman sam da održavam bliske kontakte sa predsjednikom Putinom i da vodim naše zemlje ka produbljivanju sveobuhvatne strateške i praktične saradnje u različitim oblastima za dobrobit naroda dvije zemlje - naveo je Si u novogodišnjem telegramu ruskom kolegi Vladimiru Putinu.

Kineski predsjednik je istakao da dvije zemlje mogu naći nove mogućnosti za rast i međusobne odnose 2023. godine, prenosi kineske državna televizija.

Putin je juče čestitao Siju Novu godinu i izrazio uvjerenje da će saradnja između zemalja dostići nove visine.

Ruski lider je istakao da su u protekloj godini odnosi sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje Rusije i Kine nastavili da jačaju i pokazali visoku dinamiku i otpornost na spoljne izazove.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Vjest do moga 31.12.2022. 13:17
    Kopaju Kinezi tunel do Istocnog Sarajeva da spoje Ruse i Srbe.
    Na ulazu u tunel ih svesrdno docekuje redakcija katere sa svim lentama i usplahireno poju vasruskim dobrodoslicu osloboditeljima od satanista , lgbt populacije i naravno povampirenih nacista dok se petokraka sa srpom i cekicem vije pobjedonosno.
    Aman zaman - kud ste krenuli braco Srbi pored svoje zemlje, imena i slobode!
Povezane vijesti
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Divne vijesti - Sergej Stupar iduće sedmice odlazi na liječenje u Moskvu Divne vijesti - Sergej Stupar iduće sedmice odlazi na liječenje u Moskvu
U raketnom napadu na Sevastopolj poginule četiri osobe, ranjeno 151 U raketnom napadu na Sevastopolj poginule četiri osobe, ranjeno 151
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 50m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 49m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 25m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 46m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 29m
    9