Синдикат управе Српске за стимулације свима који раде у кризи

04.04.2020. 12:30
0
ИЗВОР: Srpska.info

Вјерујемо да ће након окончања ванредног стања сви радници који су били на располагању систему и нашим грађанима, добити стимулацију за свој пожртвован рад, поручили су из Синдиката управе Републике Српске.

Како наводе, у доба пандемије корона вируса, Влада РС формирала је Штаб за ванредне ситуације који је од првог дана подузимао све превентивне мјере у циљу сузбијања вируса, а на исти начин су у јединицама локалних самоуправа формирани штабови за ванредне ситуације који су пратили мјере и наредбе које је издавао Републички штаб за ванредне ситуације.

– Свједоци смо да су формирани бројни карантини на граничним прелазима али и у јединицама локалних самоуправа у које се упућују обољели од вируса корона али и лица која крше мјере кућне изолације. Ниједна наредба нити мјера коју изда било који штаб, у пракси и на терену не може да спроведе без наших радника у органима управе, фондовима, заводима, локалним заједницама али и на граничним прелазима у БиХ. Због свега тога, искрено вјерујемо да је предсједник Владе РС у свом обраћању 2. априла у емисији „Печат”, када је причао о могућим стимулацијама за оне који су изнијели највећи терет ове кризе, мислио и на запослене у јавној управи који су на располагању свим штабовима у циљу извршења наредби и мјера, али и што је најважниј, нашим грађанима – наводе из овог синдиката.

По њиховим подацима, комунални полицајци и инспектори су до сада урадили више од 42.000 контрола особа у кућној изолацији или мјера изолације.

– Ти исти наши радници и чланови Синдиката се након завршеног посла враћају својим породицама, док остали имају привилегију избјегавања контакта са потенцијалном заразом. Исто се односи и на све остале раднике у јавној управи који су у свакодневном контакту и на услузи, са могућим преносиоцима вируса или већ и зараженим особама. У карантинима на граничним прелазима налази се више од 200 особа које опслужују наши радници у јавној управи. Они су на располагању штабовима и грађанима 24 часа сваки дан, од првог дана кризе и за њих нема суботе и недјеље.  Али то је наш позив и ми не бирамо ни мјесто ни вријеме да будемо на услузи грађанима, јер ми смо цивилна војска наше РС – поручују из Синдиката управе РС.

Због свега тога, додаје се у саопштењу синдиката, искрено вјерујемо да ћемо када прође ванредно стање у РС са предсједником и министрима, али и са градоначелницима и начелницима, разговарати о томе како наградити све оне који су изнијели највећи терет у овој кризи изазваној пандемијом корона вируса.

Коментари 0
Повезане вијести
Евертону највећа казна у историји Премијер лиге Евертону највећа казна у историји Премијер лиге
Криза прецртала учење страних језика Криза прецртала учење страних језика
Криза осиромашила празничне трпезе у Српској Криза осиромашила празничне трпезе у Српској
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    18h 36m
    2
  • Данас Марковдан
    6h 54m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    22h 36m
    0
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    3h 12m
    0
  • Из Рудог ка манастиру Острог кренуло 13 ходочасника
    19h 57m
    1