СИПА у Источном Сарајеву и Бањалуци ухапсила и своје колеге

13.11.2019. 14:37
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Упоредо са акцијом "Перо" службеници СИПА су данас у акцији "Блиц" ухапсили двојицу својих колега државних службеника, који су осумњичени да су откривали службене тајне током истраге у предмету "Перо".

Они се терете да су починили кривично дјело искориштавање службеног положаја или овлаштења, прекорачивши границе службеног овлаштења или не извршивши своје службене дужности те прибавили себи или другом какву корист, преносе медији.

Тренутно се налазе у просторијама СИПА гдје се над њима врши криминалистичка обрада.

Они су откривали детаље из истраге у предмету "Перо" која је спроведена данас у више градова. Претреси су извршени у Сарајеву, Бихаћу, Цазину, Високом, Зеници, Тузли и Источном Сарајеву у вези са издавањем више хиљада илегалних диплома.

Осумњичени се доводе у везу да су издавали цертификате и дипломе за основну школу, средњу школу и факултете. У посљедњих пет мјесеци истражиоци СИПА су документовали неколико стотина нелегално издатих диплома. Истрага је обухватила 58 физичких и правних особа.

Коментари 0
Повезане вијести
Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Прослављена крсна слава града Источно Сарајево (ФОТО) Прослављена крсна слава града Источно Сарајево (ФОТО)
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 45m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 36m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 23m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 49m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 31m
    0