SIPA u Istočnom Sarajevu i Banjaluci uhapsila i svoje kolege

13.11.2019. 14:37
0
IZVOR: nezavisne.com

Uporedo sa akcijom "Pero" službenici SIPA su danas u akciji "Blic" uhapsili dvojicu svojih kolega državnih službenika, koji su osumnjičeni da su otkrivali službene tajne tokom istrage u predmetu "Pero".

Oni se terete da su počinili krivično djelo iskorištavanje službenog položaja ili ovlaštenja, prekoračivši granice službenog ovlaštenja ili ne izvršivši svoje službene dužnosti te pribavili sebi ili drugom kakvu korist, prenose mediji.

Trenutno se nalaze u prostorijama SIPA gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada.

Oni su otkrivali detalje iz istrage u predmetu "Pero" koja je sprovedena danas u više gradova. Pretresi su izvršeni u Sarajevu, Bihaću, Cazinu, Visokom, Zenici, Tuzli i Istočnom Sarajevu u vezi sa izdavanjem više hiljada ilegalnih diploma.

Osumnjičeni se dovode u vezu da su izdavali certifikate i diplome za osnovnu školu, srednju školu i fakultete. U posljednjih pet mjeseci istražioci SIPA su dokumentovali nekoliko stotina nelegalno izdatih diploma. Istraga je obuhvatila 58 fizičkih i pravnih osoba.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja Mihajla Pupina Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja ...
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 16m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 11m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 5m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 14m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 24m
    0