Широм Српске обиљежавање крсне славе БОРС-а

08.11.2022. 10:04
0
ИЗВОР: glassrpske.com

У свим општинама и градовима Републике Српске у организацији општинских и градских борачких организација данас ће бити обиљежена крсна слава Борачке организације Републике Српске - Митровдан.

У Бањалуци ће бити положени вијенци и запаљене свијеће за погинуле борце ВРС на гробљу Свети Пантелија. У Храму Христа Спаситеља биће служен парастос погинулим и несталим.

Борачка организација општине Пале обиљежиће Митровдан парастосом за 477 погинулих борцима из ове општине у Одбрамбено-отаџбинском рату који ће бити служен у Цркви Успења Пресвете Богородице.

И Градска борачка организација Бијељина обиљежиће крсну славу БОРС-а, а према програму прославе, након пријема гостију биће обављено ломљење славског колача.

Поводом Митровдана, требињска организација бораца ће положити цвијеће на Споменик браниоцима Требиња, а потом је предвиђена посјета Спомен-соби.

У Новом Граду биће положени вијенци код централног спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске, након чега ће бити уприличен славски обред.

На централном тргу у Шамцу биће положени вијенци на споменик за 440 бораца Друге посавске бригаде Војске Републике Српске погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату, од којих су 362 са шамачког подручја.

На Сокоцу ће бити служена литургија у Цркви Светог пророка Илије, те положени вијенци.

У Доњем Дубовику, административном центру општине Крупа на Уни, биће положени вијенци и прислужене свијеће код спомен-обиљежја погинулим борцима 11. Крупске лаке пјешадијске бригаде, биће организован пријем код начелника општине. 

На Хан Пијеску ће крсна слава БОРС-а бити обиљежена служењем парастоса у спомен-соби и полагањем вијенаца на Отаџбинском споменику.

У Рогатици ће Митровдан бити обиљежен полагањем вијенаца и служењем парастоса за погинуле борце.

Коментари 0
Повезане вијести
Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи
Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови
Рођено 18 беба у Републици Српској Рођено 18 беба у Републици Српској
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 33m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 32m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 8m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 29m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 12m
    9