Широм Српске обиљежавање крсне славе БОРС-а

08.11.2022. 10:04
0
ИЗВОР: glassrpske.com

У свим општинама и градовима Републике Српске у организацији општинских и градских борачких организација данас ће бити обиљежена крсна слава Борачке организације Републике Српске - Митровдан.

У Бањалуци ће бити положени вијенци и запаљене свијеће за погинуле борце ВРС на гробљу Свети Пантелија. У Храму Христа Спаситеља биће служен парастос погинулим и несталим.

Борачка организација општине Пале обиљежиће Митровдан парастосом за 477 погинулих борцима из ове општине у Одбрамбено-отаџбинском рату који ће бити служен у Цркви Успења Пресвете Богородице.

И Градска борачка организација Бијељина обиљежиће крсну славу БОРС-а, а према програму прославе, након пријема гостију биће обављено ломљење славског колача.

Поводом Митровдана, требињска организација бораца ће положити цвијеће на Споменик браниоцима Требиња, а потом је предвиђена посјета Спомен-соби.

У Новом Граду биће положени вијенци код централног спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске, након чега ће бити уприличен славски обред.

На централном тргу у Шамцу биће положени вијенци на споменик за 440 бораца Друге посавске бригаде Војске Републике Српске погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату, од којих су 362 са шамачког подручја.

На Сокоцу ће бити служена литургија у Цркви Светог пророка Илије, те положени вијенци.

У Доњем Дубовику, административном центру општине Крупа на Уни, биће положени вијенци и прислужене свијеће код спомен-обиљежја погинулим борцима 11. Крупске лаке пјешадијске бригаде, биће организован пријем код начелника општине. 

На Хан Пијеску ће крсна слава БОРС-а бити обиљежена служењем парастоса у спомен-соби и полагањем вијенаца на Отаџбинском споменику.

У Рогатици ће Митровдан бити обиљежен полагањем вијенаца и служењем парастоса за погинуле борце.

Коментари 0
Повезане вијести
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ
Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    3h 49m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    10h 55m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    9h 22m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    5h 4m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    11h 14m
    0