Сјећање на Славка Јовичића Славуја

10.02.2024. 09:42
0
ИЗВОР: katera.news

На данашњи дан 2022. године у Палама је у 69. години живота преминуо Славко Јовичић Славуј, бивши посланик у Парламентарној скупштини БиХ и некадашњи заточеник у сарајевским логорима смрти.

Славко Јовичић је рођен 1953. године у Дољанима код Хаџића. Године 1990. године завршио је Вишу управну школу у Сарајеву и потом се запослио као замјеник начелника и инспектор у Државној служби безбједности.

Највећи дио рата Јовичић је био заточен у логору "Силос" у Тарчину у којем је остао заробљен три и по године. Он је послије 1.334 дана проведена у паклу логора, 19. јануара 1996. године размијењен заједно са другим затвореницима.

Иако је прошао голготу сарајевских логора, остао је да живи у Сарајеву. У политику је ушао да се бори за истину о страдању Срба.

По завршетку рата почео је радити као инспектор државне безбједности у Министарству унутрашњих послова Републике Српске, 2004. године постаје потпредсједник Савеза логораша Републике Српске. Ту функцију је обављао двије године, а онда је на изборима 2006. године изабран за посланик у Представничком дому Парламента БиХ.

Славко Јовичић је сахрањен на гробљу Баре у Палама.

Коментари 0
Повезане вијести
Славко Јовичић Славуј постхумно одликован медаљом за храброст "Милош Обилић" Славко Јовичић Славуј постхумно одликован медаљом за храброст "Милош Обилић"
Славко Јовичић Славуј испраћен на посљедњи починак Славко Јовичић Славуј испраћен на посљедњи починак
Преминуо Славко Јовичић Славуј Преминуо Славко Јовичић Славуј
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    6h 12m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    5h 52m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    9h 15m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    10h 12m
    4
  • Полицајац убоден ножем!
    23h 37m
    0