Сјећање на Срђана Трифковића, великог српског гуслара

25.03.2023. 20:34
2
ИЗВОР: katera.news

На данашњи дан, 25. марта, 2021. године у 63. години живота преминуо је Срђана Трифковић, члан Гусларског друштва "Филип Вишњић" из Источног Новог Сарајева и предсједник Гусларског савеза Републике Српске.

Трифковић је био један од најпознатијих гуслара из Републике Српске, цијењен и радо виђен гост многобројних гусларских фестивала и такмичења широм земље и региона.

Био је гуслар литургијског гуслања и пјевања. Неће га заборавити гуслари, официри, саборци и народ, јер је оставио неизбрисив траг у историји српског гусларства Републике Српске и шире.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Leo 25.03.2023. 22:22
  Da je živ..mozda bi on danas sargiju uručio u Derventi..ko zna...Kad je "ruda" tatu "zgulila" sa zida zarad dobre podloge rutavom cmaru, sto ne bi i niži srbi uradili slično,pa ja...
 • Generic placeholder image
  NIKOLA 25.03.2023. 21:44
  ZET KUDO
Повезане вијести
Одржано гусларско вече у част Срђан Трифковића у Источном Сарајеву (ФОТО) Одржано гусларско вече у част Срђан Трифковића у Источном Сарајеву (ФОТО)
Гусларско вече посвећено Срђану Трифковићу у Источном Сарајеву Гусларско вече посвећено Срђану Трифковићу у Источном Сарајеву
Пријављено више од 30 такмичара за први меморијал "Срђан Трифковић" Пријављено више од 30 такмичара за први меморијал "Срђан Трифковић"
Најчитаније
 • Обавјештење возачима са подручја Источног Новог Сарајева (ФОТО)
  7h 53m
  3
 • У Источној Илиџи одузет путнички аутомобил од вишеструког починиоца саобраћајних прекршаја
  10h 40m
  0
 • Сви грађани ће и у наредна два мјесеца имати здравствено осигурање
  9h 1m
  0
 • Пјевачко друштво „Плави невени“ из Фоче петоструки побједник Саборa старог пјевања у Срба
  12h 13m
  0
 • Почиње упис у средње школе у Источном Сарајеву
  10h 53m
  0