Скијаше чекају добре стазе и појачане мјере

14.10.2020. 09:22
0
ИЗВОР: Nezavisne

На неким планинама у БиХ су већ пале прве пахуље, а иако до почетка зимске скијашке сезоне има још времена, из скијашких центара истичу да се већ увелико спремају, те да се упркос пандемији надају већем броју скијаша и гостију.

Дејан Љевнаић, директор ОЦ "Јахорина", потврдио је да се интензивно припремају за надолазећу сезону, те да су се побринули да скијаши уживају на најбоље припремљеним стазама.

- Све ски-стазе смо већ у ранијем периоду проширили, ублажили, прилагодили смо нагибе и урадили дренажу. Сигуран сам да ћемо ове године имати најбоље скијање на Јахорини - рекао је Љевнаић за "Независне".

Он је додао да ће поред освијетљене комплетне стазе Пољице на располагању бити још једна освијетљена стаза за ноћно скијање, али и проширен Олимпијски бар на врху планине.

- Новитети су и повећан број продајних мјеста, уређенији ски-вртићи и полигони за почетнике са додатним покретним тракама, потом освијетљена шетачка стаза која води до врха планине, али ту су и нове категорије ски-карата са укљученим и ноћним скијањем. Љубитељи ноћног скијања ће ове зиме на располагању имати четири километра стаза освијетљених по ФИС стандардима - истакао је Љевнаић.

Истакао је да влада велико интересовање за ски-карте и зимовање на Јахорини, а како каже, потписали су  и уговоре с највећим агенцијама 'Ски-Фун' и 'Ски-Бус', које ће у организованим групама доводити велики број гостију на Јахорину.

Он је нагласио да ОЦ "Јахорина" ради све како би усљед новонастале ситуације изазване  вирусом корона мјере безбједности подигли на највећи могући ниво.

- Да бисмо смањили међуљудске контакте, умањили и аутоматизовали процес и канале продаје, већ сада савјетујемо кориштење система електронског плаћања и онлајн куповине карата. Поред познатог 'Hospitality is part of skiing' и 'Jahorina cares' је слоган који ћемо користити ове зиме и тиме потврђујемо апсолутну посвећеност осигурању да скијање буде могуће под најбезбједнијим условима - истакао је он.

Према његовим ријечима, "корона гаранције" добиће сви гости, уколико дође до затварања граница или се особа разболи, биће могућ поврат уплаћеног износа.

Додао је да очекују добру посјећеност и велики број скијаша на Јахорини.

Како је рекао, у току љетне сезоне на Јахорини је искориштено преко 400 туристичких  ваучера Владе РС.

- Сматрам да треба задржати ову праксу и у току зимске сезоне, с тим што смо ми свакако заинтересовани да у оквиру ваучера уврстимо и понуду коју Олимпијски центар има - наше зимске садржаје, како бисмо гостима са смјештајем могли понудити и потпун пакет услуга. То би сигурно стимулисало грађане да одмор проведу на Јахорини и да новац троше у нашој земљи - навео је Љевнаић.

За надолазећу зимску сезону  спремају се и у скијалишту "Ски Влашић".

- Спремамо и посебне мјере због ковида-19, а тешко је предвидјети шта ће бити и шта нас чека. Што се тиче Влашића, ми већ традиционално имамо 'Шанкање', након тога креће скијање и сезона - казала је  Аида Џамиговић из овог скијалишта.

Према њеним ријечима, ово скијалиште ће сигурно имати и попусте ове зиме.

- Настојаћемо да будемо повољни те да гостима понудимо што више садржаја и надамо се ће наше скијалиште ове године посјетити велики број наших, домаћих туриста, јер циљ нам је ове године да опстанемо поред јако тешке ситуације која је задесила ове године туризам - казала је Џамиговићева за "Независне".

Драган Ромчевић, директор Националног парка "Козара", казао је за "Независне" да ће овогодишња зимска сезона свакако зависити највише од снијега.

- Ако буде довољно снијега, ми не очекујемо мањи број посјетилаца - казао је Ромчевић и нагласио да, што се тиче поштовања мјера због спречавања ширења вируса корона, сигурно је да је скијање један од најбезбједнијих спортова.

Звонко Багарић, директор "Адриа Ски Купреса" на Купресу, истиче да је код њих већ пао снијег, те да се они за сезону припремају као да нема пандемије.

- Ми техничке послове приводимо крају и надамо се да ће скијалишта моћи радити нормално, а тако се и припремамо - казао  је Багарић за "Независне".

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 21m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    2h 45m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    23h 38m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    17h 29m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    2h 39m
    0