Скоро двије године из Тужилаштва само: Истрага у току!

15.06.2020. 21:25
0
ИЗВОР: BN TV

Окружно јавно тужилаштво Бања Лука је 28. јуна 2018. године покренуло истрагу убиства Давида Драгичевића.  Скоро двије године касније још увијек нема никаквих конкретних информација о истрази овог свирепог злочина. Из Окружног тужилаштва и даље тврде да је истрага у току.

Скоро двије године истрага убиства Давида Драгичевића формално је у току, међутим никаквог конкретног резултата нема.

Шта је у истрази уопште урађено и зашто она још није окончана није познато.

На питање БН ТВ зашто ни послије скоро двије године од покретања истражног поступка, нема одговора на питање: Ко је убио Давида Драгичевића?

Из бањалучког Окружног тужилаштва поново одговарају да је истражни поступак у току.

“Окружно јавно тужилаштво Бања Лука до сада је предузело све потребне и одговарајуће истражне радње и даље их предузима, како би се истрага у овом кривичном предмету окончала откривањем извршилаца кривичног дјела.  С обзиром да се  кривични предмет налази у фази истраге у интересу исте, не можемо саопштити више информација”, саопштено је из Тужилаштва.

Каквим истражним радњама без икаквог конкретног помака се тужиоци баве двије године и даље је мистерија.  Адвокат породице Драгичевић сматра да је одавно јасно да се истрага води само да би се створио привид да тужиоци нешто раде, а не са намјером да се истражи свирепо убиство Давида Драгичевића.

– Окружно тужилаштво не проводи никакву истрагу, него се само купује вријеме и чека да јавност све заборави, сматрају у групи Правда за Давида. Кажу да све активности у циљу откривања одговорних за убиство Давида Драгичевића стоје у мјесту, док се репресивне мјере и процеси против грађана који подржавају породицу Драгичевић експресно проводе.

Беживотно тијело Давида Драгичевића је пронађено 24. марта 2018. године. Два дана касније, из полиције Републике Српске су на прес конференцији рекли да се Давид потукао, опљачкао кућу, а онда сам упао у ријеку Црквену и да је смрт задес. Међутим, тужилаштво је након протеста групе Правда за Давида и притисака јавности отворило истрагу убиства Давида Драгичевића у јуну 2018. године. Од тада, истрага се не помјера са мртве тачке.

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    19h 7m
    10
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    2h 2m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    6h 7m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    6h 11m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    17h 55m
    0