Скрнављење спомен-плоче на Врацама - Упозорење да непријатељ не мирује

08.01.2023. 14:13
3
ИЗВОР: srna.rs

Поновно скрнављење спомен-плоче која је на Врацама, у Источном Сарајеву, постављена у спомен генералу Ратку Младићу, упозорење је српском становништву у овом граду да непријатељ ни након 30 година од завршетка грађанског рата не мирује, изјавио је Срни предсједник општинске Борачке организације Источног Новог Сарајева Драгиша Тушевљак.

Тушевљак је истакао да је ова спомен-плоча у претходних неколико година више пута оскрнављена, вјероватно од Бошњака из Сарајева, те додао да се то увијек дешава у јануару, када је Божић, најрадоснији православни празник, и уочи 9. јануара - Дана Републике Српске.

- Та плоча ниједним словом никога не вријеђа. Она је само спомен-обиљежје на један догађај који се десио 1992. године - рекао је Тушевљак и додао да је то опет једна ружна порука српском народу.

Он је навео да Бошњаци константно наводе да "стварају грађанску државу", те додао да је Србима, након оваквих порука, јасно о каквој држави се ради.

Према његовим ријечима, овакви инциденти могу само изазвати контрареакцију, да то исто чине и Срби у Сарајеву, са чиме се не слаже Борачка организација Источног Новог Сарајева и што није добро за становнике Источног Сарајева и Сарајева.

- Треба да будемо опредијељени на суживот, а не на оваква дешавања, два-три пута годишње - поручио је Тушевљак.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Zire 09.01.2023. 11:26
    Opet izazivaju i provociraju ,pa kad dobiju što su tražili spuste se kilometara niže pred zgradu OHR-a pa kume i mole da im se pomogne,jadnili su.
  • Generic placeholder image
    neko nekic 09.01.2023. 09:10
    Lijepo je staviti tablu nekome ko je granatirao i ubijao ljude po Capajebu., tako je đenerale., samo udri
  • Generic placeholder image
    Sds 08.01.2023. 15:31
    Pa vlast dovodi muslimane masovno u Istočno Sarajevo i naseljava ih, da bi se pojedinci i podobni tajkuni bogatili. Narod to podržava glasajući za vlast. Sve je ovo očekivano.
Повезане вијести
О спомен-плочи у Касиндолу О спомен-плочи у Касиндолу
Спомен-парк Враца - Нијеми посматрач и свједок страдања сарајевских Срба Спомен-парк Враца - Нијеми посматрач и свједок страдања сарајевских Срба
Спомен-плоча на Врацама - свједочанство о самоорганизовању Срба Спомен-плоча на Врацама - свједочанство о самоорганизовању Срба
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    35m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    23h 59m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    20h 52m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    14h 43m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    22h 49m
    0