Скромна помоћ за слијепа и слабовида лица

15.10.2020. 18:04
0
ИЗВОР: СРНА

У Међуопштинској организацији слијепих и слабовидих Власеница ове године је због епидемиолошке ситуације изостала свечаност поводом обиљежавања 15. октобра - Међународног дана бијелог штапа, али је члановима уплаћена симболична новчана помоћ, изјавио је Срни предсједник ове организације Миленко Јовић.

-За четири најугроженија члана обезбиједили смо по 50 КМ. То није једина новчана помоћ јер смо од почетка епидемије обезбиједили средства и за 40 лица којима смо уплатили по 40 КМ-, рекао је Јовић.

Он је напоменуо да је Међуопштинска организација слијепих и слабовидих Власеница од почетка епидемије вируса корона настојала да члановима додијели већи број једнократних помоћи.

-Подијелили смо и 10 пакета које је Савез слијепих обезбиједио уз помоћ Владе Републике Српске из Фонда солидарности за социјално најугроженије чланове-, рекао је Јовић.

Он је додао да је ситуација тешка и да су исцрпљена сва средства помоћи за ову годину.

-Имамо потписане споразуме са општинама о суфинансирању и ту је сарадња коректна. Морамо разумјети комплетну ситуацију у овом тренутку, али се надамо да ће имати разумијевања и у наредном периоду јер ми од њих живимо и примамо ова средства, која нам обезбјеђују колико-толико нормалан живот-, рекао је Јовић.

Међуопштинска организација слијепих и слабовидих Власеница окупља чланове из општина Милићи, Власеница, Шековићи и Хан Пијесак. Тренутно је у организацију учлањено 41 лице, од тога из Милића 10, из Шековића и Хан Пијеска по пет и из Власенице 21 лице.

Општина Милићи на годишњем нивоу за слијепе и слабовиде издваја 1.800 КМ, Хан Пијесак 1.500 КМ, Власеница 3.600 КМ и Шековићи 900 КМ. 

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађено тијело код Власенице Пронађено тијело код Власенице
Обустављен саобраћај на путу Зворник-Милићи, има повријеђених Обустављен саобраћај на путу Зворник-Милићи, има повријеђених
Јунаштво Милића из Горњег Залуковика опјевао велики Његош Јунаштво Милића из Горњег Залуковика опјевао велики Његош
Најчитаније
 • Преминуо др Дејан Кафка
  23h 5m
  8
 • Упуцан Радоје Звицер, шеф кавачког клана тешко рањен?
  16h 10m
  0
 • ОО СДС Калиновик: Спрема се велика изборна превара
  22h 36m
  7
 • Серијски силоватељ Игор Милошевић поново иза решетака
  19h 54m
  0
 • Прије 30 година формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
  4h 24m
  0