Скромна помоћ за слијепа и слабовида лица

15.10.2020. 18:04
0
ИЗВОР: СРНА

У Међуопштинској организацији слијепих и слабовидих Власеница ове године је због епидемиолошке ситуације изостала свечаност поводом обиљежавања 15. октобра - Међународног дана бијелог штапа, али је члановима уплаћена симболична новчана помоћ, изјавио је Срни предсједник ове организације Миленко Јовић.

-За четири најугроженија члана обезбиједили смо по 50 КМ. То није једина новчана помоћ јер смо од почетка епидемије обезбиједили средства и за 40 лица којима смо уплатили по 40 КМ-, рекао је Јовић.

Он је напоменуо да је Међуопштинска организација слијепих и слабовидих Власеница од почетка епидемије вируса корона настојала да члановима додијели већи број једнократних помоћи.

-Подијелили смо и 10 пакета које је Савез слијепих обезбиједио уз помоћ Владе Републике Српске из Фонда солидарности за социјално најугроженије чланове-, рекао је Јовић.

Он је додао да је ситуација тешка и да су исцрпљена сва средства помоћи за ову годину.

-Имамо потписане споразуме са општинама о суфинансирању и ту је сарадња коректна. Морамо разумјети комплетну ситуацију у овом тренутку, али се надамо да ће имати разумијевања и у наредном периоду јер ми од њих живимо и примамо ова средства, која нам обезбјеђују колико-толико нормалан живот-, рекао је Јовић.

Међуопштинска организација слијепих и слабовидих Власеница окупља чланове из општина Милићи, Власеница, Шековићи и Хан Пијесак. Тренутно је у организацију учлањено 41 лице, од тога из Милића 10, из Шековића и Хан Пијеска по пет и из Власенице 21 лице.

Општина Милићи на годишњем нивоу за слијепе и слабовиде издваја 1.800 КМ, Хан Пијесак 1.500 КМ, Власеница 3.600 КМ и Шековићи 900 КМ. 

Коментари 0
Повезане вијести
Милићки основци трећи на такмичењу међународног квиза "Немањићи" Милићки основци трећи на такмичењу међународног квиза "Немањићи"
„К'о камен“ пред власеничком публиком „К'о камен“ пред власеничком публиком
Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (ФОТО) Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (Ф...
Најчитаније
 • Жену и дијете напали у Сарајеву због мајице са обиљежјем "Црвене звезде"
  10h 54m
  37
 • Годишњица убиства Зорице Дивчић
  13h 50m
  1
 • "Вукови са Дрине" - најелитнија јединица Војске Републике Српске
  14h 18m
  14
 • Изнуда у Источном Новом Сарајеву, лице оштећено за 350 КМ
  12h 34m
  0
 • Промовисани доктори наука Универзитета у Источном Сарајеву
  7h 26m
  0