Славија преко Леотара до осмине финала Купа БиХ

26.09.2023. 21:11
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Славије пласирали су се у 1/8 финала Купа Босне и Херцеговине. У првом мечу овог такмичења, у новој сезони, "соколови" су на свом терену савладали Леотара 2:1 у утакмици са три досуђења пенала.

Дошао је Леотар у Источно Сарајево у једном измијењеном саставу, без неколико стандардних првотимаца и са само тројицом фудбалера на клупи, што се и осјетило у самој игри. Са друге стране, Бојан Регоје је замијенио само бековски дуо Амар Беширевић – Горан Поповић и оставио их на клупи.

Од прве минуте Славија је покушала да се наметне на терену и послије петнаест минута почетног испитивања снага, гдје није било шанси, креће пет минута изразитих прилика Соколова.

Све је кренуло од покушаја Ђорђа Авдаловића и његовог покушаја са 22-23 метра, али данас одлични Младен Милошевић се издужио и избацио лопту у корнер. Из тог корнера кратко комбинују Бјелош и Карић, овај други шутира у контра угао, али још једна интервенција Младена Милошевића.

Минуту касније, Слободан Вучинић шутира, Младен Милошевић сигурно хвата лопту, а онда је у шанси и Стефан Арбиња. Сергеј Томић је изнио лопту, гурнуо је на страну за Стефана Арбињу који је у соло продору, али шутира тик поред  гола.

И како то обично бива, послије неискориштених прилика слиједи казна. Колак је гурнуо лопту у простор Крнети, Немања Чворо касни са стартом и руши центарфора Леотара, а Ернис Џемиџић показује на пенал. Сигуран извођач је био Михаило Цмиљановић и Леотар води.

Само двије минуте касније пенал и на другој страни. Дарко Ђајић је оборио Николу Бјелоша, а капитен Соколова по средини гола погађа  за 1:1.

Умало је Славија одмах дошла и до преокрета. Ђорђе Авдаловић је у доброј шанси, са висине пенала шутира преко гола. Пробао је потом и Петар Дабић искоса, Младен Милошевић је сигурне руке.

Слиједе потом двије пријетње Филипа Колака, најагилнијег оданзивца Требињаца у овом мечу. Прво шутира мало поред десне стативе, а онда готово из мртвог угла погађа пречку Сирћиног гола.

На крају полувремена Славија ипак долази до преокрета, по виђеном и заслуженог вођства. Петар Дабић је склонио лопту испред Цмиљановића, а Џемиџић уз малу задршку и на асистенцију Аиде Јусуфовић показује на пенал. Опет је Бјелош шутирао, сада снажно у страну и Милошевић је био без шансе да одбрани.

Друго полувријеме понудило је садржајно мало тога.

Прву шансу у другом полувремену има Славија. Петар Дабић је одиграо повратну за Авдаловића, везњака Соколова данас није ишао шут, из одличне позиције шутира јако лоше.

Чекало се на шансу практично онда све до 80. минуте, а онда мирноћу прекида Петар Дабић. Пробао је са 25 метара под пречку, али Младен Милошевић парадом потврђује само да је најбољ играч у гостујућој екипи данас.

До краја утакмице није више било узбуђења, па Славија налази своје мјесто у осмини финала Купа Босне и Херцеговине, а Леотар завршава своје такмичење.

Коментари 0
Повезане вијести
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Момчило Станић на клупи Славије Момчило Станић на клупи Славије
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    15h 22m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    14h 11m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    16h 48m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    16h 53m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    16h 21m
    0