Slavija preko Leotara do osmine finala Kupa BiH

26.09.2023. 21:11
0
IZVOR: sportdc.net

Fudbaleri Slavije plasirali su se u 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine. U prvom meču ovog takmičenja, u novoj sezoni, "sokolovi" su na svom terenu savladali Leotara 2:1 u utakmici sa tri dosuđenja penala.

Došao je Leotar u Istočno Sarajevo u jednom izmijenjenom sastavu, bez nekoliko standardnih prvotimaca i sa samo trojicom fudbalera na klupi, što se i osjetilo u samoj igri. Sa druge strane, Bojan Regoje je zamijenio samo bekovski duo Amar Beširević – Goran Popović i ostavio ih na klupi.

Od prve minute Slavija je pokušala da se nametne na terenu i poslije petnaest minuta početnog ispitivanja snaga, gdje nije bilo šansi, kreće pet minuta izrazitih prilika Sokolova.

Sve je krenulo od pokušaja Đorđa Avdalovića i njegovog pokušaja sa 22-23 metra, ali danas odlični Mladen Milošević se izdužio i izbacio loptu u korner. Iz tog kornera kratko kombinuju Bjeloš i Karić, ovaj drugi šutira u kontra ugao, ali još jedna intervencija Mladena Miloševića.

Minutu kasnije, Slobodan Vučinić šutira, Mladen Milošević sigurno hvata loptu, a onda je u šansi i Stefan Arbinja. Sergej Tomić je iznio loptu, gurnuo je na stranu za Stefana Arbinju koji je u solo prodoru, ali šutira tik pored  gola.

I kako to obično biva, poslije neiskorištenih prilika slijedi kazna. Kolak je gurnuo loptu u prostor Krneti, Nemanja Čvoro kasni sa startom i ruši centarfora Leotara, a Ernis Džemidžić pokazuje na penal. Siguran izvođač je bio Mihailo Cmiljanović i Leotar vodi.

Samo dvije minute kasnije penal i na drugoj strani. Darko Đajić je oborio Nikolu Bjeloša, a kapiten Sokolova po sredini gola pogađa  za 1:1.

Umalo je Slavija odmah došla i do preokreta. Đorđe Avdalović je u dobroj šansi, sa visine penala šutira preko gola. Probao je potom i Petar Dabić iskosa, Mladen Milošević je sigurne ruke.

Slijede potom dvije prijetnje Filipa Kolaka, najagilnijeg odanzivca Trebinjaca u ovom meču. Prvo šutira malo pored desne stative, a onda gotovo iz mrtvog ugla pogađa prečku Sirćinog gola.

Na kraju poluvremena Slavija ipak dolazi do preokreta, po viđenom i zasluženog vođstva. Petar Dabić je sklonio loptu ispred Cmiljanovića, a Džemidžić uz malu zadršku i na asistenciju Aide Jusufović pokazuje na penal. Opet je Bjeloš šutirao, sada snažno u stranu i Milošević je bio bez šanse da odbrani.

Drugo poluvrijeme ponudilo je sadržajno malo toga.

Prvu šansu u drugom poluvremenu ima Slavija. Petar Dabić je odigrao povratnu za Avdalovića, veznjaka Sokolova danas nije išao šut, iz odlične pozicije šutira jako loše.

Čekalo se na šansu praktično onda sve do 80. minute, a onda mirnoću prekida Petar Dabić. Probao je sa 25 metara pod prečku, ali Mladen Milošević paradom potvrđuje samo da je najbolj igrač u gostujućoj ekipi danas.

Do kraja utakmice nije više bilo uzbuđenja, pa Slavija nalazi svoje mjesto u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine, a Leotar završava svoje takmičenje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    15h 16m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    14h 12m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    14h 16m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    11h 9m
    0
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    13h 6m
    0