„Славији“ три бода

10.05.2023. 21:26
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Славије из Источног Сарајева су у заосталој утакмици 20. кола м:тел Прве лиге Републике Српске савладали Алфа Модричу 3:0.

Разлика у квалитету ових екипа је евидентна, а Славија је од самог почетка кренула нападачки, па на вријеме и стиже до гола. Играла се четврта минута када Хамза Каљић након центаршута Дениса Богучанина са лијеве стране и интервенције Лимића одбијену лопту хвата на прву из волеја и по земљи шаље лопту уз саму стативу Диздаревог гола. Поготку је претходила и јако добра шанса за Петра Дабића, али је у посљедњи тренутак изблокиран.

Имао је Дабић шансу и у 21. минути. Одлично му је лопту додао Хамза Каљић, Дабић се „лажњаком“ намјестио на десну ногу, али је Диздар одлично интервенисао и спасио своју екипу. Пет минута касније и Поповић пријети. Имао је намјеру да центрира, али је из тога настала опасност, но лопта пролази тик поред стативе.

Некако, то је било и посљедње узбуђење у првом полувремену. Славија је контролисала игру, стрпљиво чувала лопту и привела полувријеме крају са минималним водством.

Направио је Бојан Регоје у полувремену одређене корекције према напријед, извео је и Дениса Богучанина, а у недостатку лијевог бека због теже повреде Мандића и повреде Томића тамо је завршио Никола Бјелош као лијеви офанзивни бек. Помјерања у тиму одмах дају резултате, па Славија само што је почело друго полувријеме изводи јако лијепу акцију у којој учествују Дабић, Поповић, Каљић и Авдаловић, овај посљедњи је асистент, а Дабић је завршава поготком. Само двије минуте касније Славија већ има три гола вишка. Ђорђе Авдаловић је на врху шеснаестерца пронашао простор за шут и лијевом ногом прецизно погодио за 3:0.

Додатни проблем гостима представљала је и повреда голмана Јосипа Диздара који се након испуцавања једне лопте само срушио на терен и умјесто њега је морао ући Марко Ђурић.

Први шут у оквир гола гости имају у 72. минути. Резервиста Драшко Куљанин шутира право у одлично постављеног Неџибовића који хвата тај снажан ударац. Три минуте касније гости имају и слободан ударац на 20 метара од гола. Пробао је Махир Омерхоџић снажно, лопта завршава у живом зиду.

До краја утакмице Славија је сигурном игром задржала стечену предност и остварила побједу послије три меча меча без побједе, али и датог гола. Треба поменути овај пут и веома добро суђење Војислава Вуковића из Брчког, који је овај пут одрадио свој посао јако добро.

СЛАВИЈА – АЛФА МОДРИЧА 3:0 (1:0)

СРЦ „Славија“

Гледалаца: 150

Судија: Војислав Вуковић (Брчко)

Стријелци: 1:0 Каљић 4, 2:0 Дабић 47, 3:0 Авдаловић 49

Жути картони:  Лубура (Славија), Омерхоџић (Алфа Модрича)

СЛАВИЈА: Неџибовић, Арбиња, Ђерић, Беширевић, Поповић, Гојковић, Дабић (од 53. Асентић), Бјелош (од 77. Чворо), Богучанин (од 46. Вучинић), Авдаловић (од 83. Јевтовић), Каљић (од 77. Лубура)

АЛФА МОДРИЧА: Диздар (од 56. М. Ђурић), Живковић, Тосака (од 49. Куљанин), Пљеваљчић, Де Карваљо (од 84. Шакота), Радић, Омерхоџић, Лимић, Илић (од 49. Гускић), Којић, Јанковић (од 84. Стојановић)

Коментари 0
Повезане вијести
Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    4h 30m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    22h 35m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    18h 44m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    22h 23m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    16h 51m
    0