Сликар Марко Попадић Дому здравља "Пале" поклонио портрет Стане Томић

05.01.2022. 14:10
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Академски сликар Марко Попадић насликао је слику Стане Томић, медицинске сестре која је као дио санитетског тима Војске Републике Српске положила живот у одбрану Српске на Жепи, 4. јуна 1992. године и поклонио исту паљанском дому здравља.

Попадић је синоћ у Културном центру на Палама отворио своју изложбу слика под називом "Од Голготе до Неба", које представљају субјективан и снажан доживљај жртве коју је српски народ поднио кроз своју историју.

Према његовим ријечима, српски народ је доживио велика страдања и патњу.

Једна од слика која је привукла велику пажњу посјетилаца јесте и портрет медицинске сестре Стане Томић, која је страдала на Жепи 4. јуна 1992. године, као члан санитетског тима Војске Републике Српске.

Слика

Подсјећамо, наш портал је у ранијем периоду објавио иницијативу Борачке организације општине Пале према којој је затражено од локалне власти у Палама да дом здравља у овој општини понесе име управо по Стани Томић.

Ову иницијативу једногласно је подржала Скупштина општине Пале, те се очекује у наредном периоду да се изврши потребна процедура како би дом здравља у Палама понио име по овој здравственој радници која је положила живот у темеље Републике Српске радећи часно свој посао, пружајући здравствену помоћ тешко рањеним војницима.

Изложба слика академског сликара Марка Попадића биће доступна свим посјетиоцима и заинтересованим суграђанима од краја јануара, у холу Културног центра, на првом спрату.

Коментари 0
Повезане вијести
Паљански СДС петицијом позива власт да ангажују педијатра у Дому здравља Паљански СДС петицијом позива власт да ангажују педијатра у Дому здравља
Самостална изложба слика Наташе Гојковић у Источном Новом Сарајеву Самостална изложба слика Наташе Гојковић у Источном Новом Сарајеву
У четвртак изложба слика Наде Матле Делић У четвртак изложба слика Наде Матле Делић
Најчитаније
 • Лишено слободе лице за којим је расписано 13 потрага
  12h 46m
  0
 • Пронађена дрога у Источној Илиџи
  15h 45m
  0
 • Ухапшен малољетник који је претукао радницу Центра за социјални рад
  7h 16m
  0
 • Обавјештење о прекидима електричне енергије
  17h 45m
  0
 • Соларна олуја ће сутра погодити Земљу
  4h 48m
  0