Slikar Marko Popadić Domu zdravlja "Pale" poklonio portret Stane Tomić

05.01.2022. 14:10
0
IZVOR: KATERA

Akademski slikar Marko Popadić naslikao je sliku Stane Tomić, medicinske sestre koja je kao dio sanitetskog tima Vojske Republike Srpske položila život u odbranu Srpske na Žepi, 4. juna 1992. godine i poklonio istu paljanskom domu zdravlja.

Popadić je sinoć u Kulturnom centru na Palama otvorio svoju izložbu slika pod nazivom "Od Golgote do Neba", koje predstavljaju subjektivan i snažan doživljaj žrtve koju je srpski narod podnio kroz svoju istoriju.

Prema njegovim riječima, srpski narod je doživio velika stradanja i patnju.

Jedna od slika koja je privukla veliku pažnju posjetilaca jeste i portret medicinske sestre Stane Tomić, koja je stradala na Žepi 4. juna 1992. godine, kao član sanitetskog tima Vojske Republike Srpske.

Slika

Podsjećamo, naš portal je u ranijem periodu objavio inicijativu Boračke organizacije opštine Pale prema kojoj je zatraženo od lokalne vlasti u Palama da dom zdravlja u ovoj opštini ponese ime upravo po Stani Tomić.

Ovu inicijativu jednoglasno je podržala Skupština opštine Pale, te se očekuje u narednom periodu da se izvrši potrebna procedura kako bi dom zdravlja u Palama ponio ime po ovoj zdravstvenoj radnici koja je položila život u temelje Republike Srpske radeći časno svoj posao, pružajući zdravstvenu pomoć teško ranjenim vojnicima.

Izložba slika akademskog slikara Marka Popadića biće dostupna svim posjetiocima i zainteresovanim sugrađanima od kraja januara, u holu Kulturnog centra, na prvom spratu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Paljanski SDS peticijom poziva vlast da angažuju pedijatra u Domu zdravlja Paljanski SDS peticijom poziva vlast da angažuju pedijatra u Domu zdravlja
Samostalna izložba slika Nataše Gojković u Istočnom Novom Sarajevu Samostalna izložba slika Nataše Gojković u Istočnom Novom Sarajevu
U četvrtak izložba slika Nade Matle Delić U četvrtak izložba slika Nade Matle Delić
Najčitanije
 • Izvučeni dobitnici karata za koncert Dragane Mirković
  11h 38m
  0
 • U prvi razred osnovne škole u Kalinoviku upisano pet đaka
  8h 40m
  1
 • Nestao Neđo Cvijetinović
  1h 42m
  0
 • Konferencija beba u Rogatici – Pavle Bojat predsjednik (FOTO)
  3h 16m
  1
 • Prevoznici gase kamione zbog visokih cijena goriva
  10h 56m
  0