Сљедећег мјесеца почиње акција контроле власника паса

22.11.2022. 10:27
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Од 15. децембра почиње акција контроле власника паса и њихових законских обавеза, као што је микрочиповање, вакцинација и шетња љубимаца под надзором.

Ријеч је о активности која је формирана у сарадњи са удружењима за заштиту животиња, а на иницијативу Одјељења за комуналне послове, а све са циљем контроле власника паса, који су веома чест узрок настанка напуштених паса.

Спровођењем ових законских обавеза, неодговорни власници паса ће морати преузети одговорност за своје љубимце, те ће на тај начин бити смањен број напуштених паса, као и ширење заразних болести.

Власницима паса се препоручује чиповање и вакцинација против бјеснила, које је прописано Законом.

Такође, биће спровођена и акција контроле животних услова власничких паса, које ће се спроводити након масовне контроле ових наведених ставки.

Ову активност, коју ће спроводити Полиција за псе, која дјелује у склопу Одјељења за инспекцијске послове и комуналну полицију, а у сарадњи са ветеринарском инспекцијом, те је ријеч о првој масовној контроли микрочипова власничких паса на јавној површини у Републици Српској.

Активност ће се проводити на начин да ће власници паса бити дужни да допусте службеницима да очитају чип, те да провјере у каквим условима бораве љубимци.

Припадници Одјељења за комуналне послове на објектима мјесних заједница као и на објектима ветеринарских амбуланти поставили су плакате, на којима је јасно истакнуто када почиње контрола, те шта је је законска обавеза власника паса на подручју града.

Пише: Милан Милић

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Jo 22.11.2022. 11:10
  U kakvim uslovima žive obični građani nikog ne zanima ali gdje žive psi?to je problem.u sposobnost naše inspekcije nema sumnje riješiće to slakoćom.
Повезане вијести
На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
У Српској већа казна због џоинта него за педофилију У Српској већа казна због џоинта него за педофилију
Република Српска уводи фемицид у законодавство Република Српска уводи фемицид у законодавство
Најчитаније
 • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
  23h 5m
  7
 • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
  23h 10m
  1
 • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
  17h 13m
  4
 • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
  17h 38m
  0
 • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
  12h 51m
  0