Шљивић два пута други на Купресу, Драгољевићева бронзана

01.02.2023. 15:47
0
ИЗВОР: sportdc.net

Од понедјељка до сриједе на Купресу су вожене ФИС трке "Адрија ски купа" и "Нордис купа", а босанскохерцеговачки представници су имали успјеха.

Првог дана вожене су двије трке велеслалома у обје конкуренције. На првој мушкој трци побједу је остварио Американац Rowen Ainslie, свега пет стотинки испред нашег Марка Шљивића. Треће мјесто је заузео још један Американац, а подијум за четврто мјесто је за 26 стотинки измакао Емиру Локмићу. Дино Терзић је заузео 17. мјесто, а пласман су још остварили Ален Бичакчић, Тарик Зухрић, Миливоје Мачар, Мак Ломигора, Мухамед Хусеиновић, Изет Лут Османагић и Денис Ковач. Трку није завршио Ноах Миљковић.

У другом велеслалому истог дана Емир Локмић је успио доћ до подијума и бити трећи, а сада је Марку Шљивићу измакао подијум, те је завршио као четврти.

Код дјевојака, Николина Драгољевић је у првом велеслалому била трећа, Ина Ликић на 12. мјесту, а Теодора Филиповић није завршила трку. У другом велеслалому, Теодора Филиповић је била 12.

У првом слалому побиједио је Емир Локмић, а у другом Марко Шљивић је завршио као другопласирани. Код дјевојака, у слалому је 10. мјесто Теодоре Филиповић било једини пласман.

Коментари 0
Повезане вијести
Нестаје Срба и на Купресу: Основну школу похађа само једно дијете у селу Нестаје Срба и на Купресу: Основну школу похађа само једно дијете у селу
Шљивић и Батлерова побједници такмичења у слалому Шљивић и Батлерова побједници такмичења у слалому
Шљивић најбржи на Јахорини Шљивић најбржи на Јахорини
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    19h 6m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    16h 35m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    10h 49m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    15h 53m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    7h 1m
    0