Случај “Респиратори”: Суд БиХ одобрио “Сребреној малини” да плати 452.473 КМ ПДВ

28.05.2020. 11:20
0
ИЗВОР: Srpska.info

Суд Босне и Херцеговине уважио је први захтјев Фикрета Хоџића, власника “Сребрене малине” да му се одобри плаћање 452.473 КМ за ПДВ-а, по основу дуга Управи за индиректно опорезивање, сазнаје Дневни аваз.

Хоџић је, подсјећамо, путем адвоката овај захтјев упутио прије 20-так дана, нетом након што је Суд по наредби Тужилаштва БиХ донио одлуку о  привременој мјери обуставе извршења финансијских трансакција у износу већем од милион марака на два рачуна у Привредној банци БиХ. Суд је ову одлуку донио након изјашњења Тужилаштва БиХ, које се очигледно није противило, преноси Аваз.

То значи да ће Хоџић, који је један од актера афере “Респиратори”, тешке 10,5 милиона КМ, моћи поднијети захтјев за плаћање ПДВ за преосталих 20 респиратора који су јуче стигли из Кине у БиХ. Прије мјесец је увезено 80 респиратора за који је плаћен ПДВ у износу од 1.078.000 КМ.

Како је јуче потврдио Ратко Ковачевић, портпарол УИОБиХ, Хоџић треба да уплати 265.131 КМ обавеза по основу увозних дажбина за 20 респиратора.

– Они су поднијели царинску пријаву, тај поступак је у току. Респиратори су под царинским надзором и они ће бити пуштени када легне уплата по основу ПДВ-а – рекао нам је Ковачевић.

Иначе, укупан дуг “Сребрене малине” по царинској пријави за април већи је од 475.000 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници
Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка
За данас заказано суђење за злочин над српским цивилима у Јошаници За данас заказано суђење за злочин над српским цивилима у Јошаници
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    3h 26m
    5
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    21h 58m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    16h 36m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    17h 8m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    22h 41m
    0